Moods!: Het Zesde Metaal + Brihang

Concert » Pop / Rock / Pop-Rock

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Moods!: Het Zesde Metaal + Brihang

  Het Zesde Metaal
  Het Zesde Metaal heeft zich in de laatste jaren opgewerkt tot een van de meest gerespecteerde bands die ons land rijk is. De plaat 'Ploegsteert', met de gelijknamige single die in 2017 andermaal door Radio 1 verkozen werd tot beste Belgische nummer, zette het Het Zesde Metaal definitief op de kaart. Met het vierde album 'Calais' walsten ze, ondanks hun streekgebonden accent, opnieuw over het héle Belgenland.

  Wannes Cappelle, Tom Pintens, Filip Wauters, Tim Van Oosten en Robin Aerts vormen meer dan ooit een hechte band, die risico's durft te nemen met hun sound. De zinderende elektronica op 'Calais' is een verrijking, de strijkersarrangementen van Tom Pintens geven de songs nog meer emotionele diepgang.

  Het Zesde Metaal strooit met persoonlijke verhalen en trefzekere karakterschetsen, klinkt bij momenten heftig, confronterend en behoorlijk wrang. Maar je voelt dat het vijftal al enige kilometers op de teller heeft staan en dat de band de perfecte muzikale evenknie is geworden van zijn geweldige teksten.

  Brihang
  Weinig artiesten die al zoveel adelbrieven konden voorleggen nog voor hun debuutalbum in de winkelrekken lag! Sinds Brihang in 2014 gekroond werd tot winnaar van De Nieuwe Lichting, nam zijn carrière een steile klim.

  De West-Vlaming onderscheidt zich dan ook van menig hiphopartiest in ons land. Hij schildert pure poëzie en inventieve beats en distingeert zich daarmee van de stereotype onderwerpen waaraan veel van z'n collega’s zich bezondigen. Intussen is er de eerste plaat 'zolangmogelijk', inclusief de fantastische single 'Kleine Dagen', waarvan Brihang elk facet van het creatief proces voor zijn rekening nam.

  Wie Brihang de voorbije jaren op een van zijn vele optredens aan het werk zag, weet dat die experimenteerdrift doorgetrokken wordt naar zijn live-shows. Hoog tijd dus om hem nog eens naar Brugge te halen!

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Brugge

  Aanbevelingen