Bombino at Democrazy

Concert » Pop / Rock / Pop-Rock

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Bombino at Democrazy

  Omara Moctar, oftewel de gitaarvirtuoos Bombino verenigt het beste van zielsverwanten Tinariwen en Terakaft. De Toeareg uit Niger brengt een combinatie van Afrikaanse ritmes, psychedelica met sterke invloeden van Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Touré, Led Zeppelin en The Rolling Stones. Ondertussen mag artiesten als Robert Plant en Keith Richards tot zijn fans rekenen.

  Voor het album Nomad zat Dan Auerbach van The Black Keys achter de knoppen, zijn vorig album Azel werd dan weer geproducet door fan van het eerste uur David Longstreth van Dirty Projectors achter de knoppen. Het album werd bejubeld, o.a. door Pitchfork en Spin. Hoe goed alles ook klinkt op plaat: live is Bombino nog een stuk straffer. De combinatie van hypnotiserende grooves & riffs en het charisma en energie die de man uitstraalt, katapulteert u moeiteloos naar een ander sterrenstelsel.

  Op zijn nieuw album Deran wilt Bombino weer dichter bij Afrika komen. De bluesgitarist nam zijn nieuwe songs op in Casablanca, Marokko, en eert zijn Toearegafkomst in zijn Tamasheq-taal. De Standaard (****) is alvast verkocht: "Geleidelijk aan vergeet je de kleuren van ons radiovoer om in trance te komen bij deze repetitieve, hypnotische, swingende bluestrip."

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Gent: de gezelligste parel van Oost-Vlaanderen.

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Gent

  Aanbevelingen