Vleugels om te groeien

Events voor kinderen » Expo

Praktische informatie

Over Vleugels om te groeien

TENTOONSTELLING 2018-2022 : VLEUGELS OM TE GROEIEN

Vleugels om te groeien is de 17de tentoonstelling van het Kindermuseum, bedacht, opgericht en gebouwd door het team. Het wordt opgevat als een parcours in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien en uitvliegen. Het doel is om zichzelf en de wereld die hen omringt beter te leren kennen.

HET BEGIN VAN DE REIS… DE GROTE HAL

Kom binnen in de grote hal waar een indrukwekkende vliegende machine op je wacht. Neem een vliegende start en ontdek het parcours van de tentoonstelling. Opgroeien doe je op jouw tempo!

HOOFDSTUK 1 MIJN SUPERKRACHTEN

Ontdek de avonturen van Ben en Lili, twee personages die soms moeilijke situaties tegenkomen. Trek jouw superhelden cape aan en help hen om oplossingen te vinden!

HOOFDSTUK 2 VRIENDSCHAP

« Een vriend, waarvoor dient dat ? » vragen de kat en de muis zich af, twee ongewone maar onafscheidelijke vrienden. Volg het parcours van het huis van de muis naar het huis van de kat en ontdek de emoties en vragen die vriendschap oproepen.

HOOFDSTUK 4 IEDEREEN CREATIEF!

Wat als Newton de appel had opgegeten? Wat als we een schilderij van Fernand Léger zouden kunnen omtoveren in een beeld? Wat als Roodkapje de wolf kon overmeesteren? Wat als een zintuiglijke tunnel onze visie verandert? Wat als...

HOOFDSTUK 5 PARADIJSJES

In dit feeërieke decor kan je je eigen geheime wereld creëren. Installeer jezelf in het reuzenest, in de raket of in de betoverde bibliotheek en droom weg. In welk paradijsje voel jij je goed om te lanterfanten, te fantaseren of tot rust te komen?

HOOFDSTUK 3 CULTUREN

Ontdek de culturen uit verschillende landen en hun vele facetten: talen, rituelen, begroetingen, kledij... Je leert bij van anderen! Daarna is het aan jou om een nieuwe wereld te creëren waar iedereen zich goed kan voelen.
 

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Events voor kinderen

Andere evenementen : Elsene

Aanbevelingen