The War on Drugs

Concert » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over The War on Drugs

  Twee uitverkochte concerten in Vorst Nationaal en de Lotto Arena eind vorig jaar, hun laatste album ‘A Deeper Understanding’ die de ene hit na de andere afvuurt én een logische headlinerpositie op de Main Stage van Pukkelpop op 16 augustus. The War On Drugs geldt als een van de populairste indiebands van het moment. Als kers op de taart kondigde de groep fantastisch concertnieuws aan. De Amerikanen lassen binnenkort een tourpauze in, maar niet voor ze nog een laatste keer in ons land halt houden voor een fenomenale indoorshow op vrijdag 7 december in het Sportpaleis.

  The War On Drugs ziet in 2005 het levenslicht in Philadelphia en brengt een geheel eigen sound. Ergens tussen alternatieve rock, Americana en shoegaze, tussen melancholie en chaos in. In 2014, met hun briljante derde langspeler ‘Lost In The Dream’ op zak, krijgen ze de critici en het grote publiek helemaal op hun hand. De uitgelaten melodieën met keyboards, strakke ritmes en gitaargeweld staan in schril contrast met de dramatiek van voorheen, en doen denken aan het beste van Dylan, Neil Young en Daniel Lanois. En kijk: The War On Drugs mag zich op slag één van de grote kleppers van de indiescene noemen. Met hun vierde album, ‘A Deeper Understanding’, dat uitkwam in augustus 2017, bevestigen Adam Granduciel, Dave Hartley, Robbie Bennett, Charlie Hall, Anthony LaMarca en Jon Natchez hun uitstekende reputatie. Bewijs daarvan zijn nummers zoals “Thinking Of A Place”, “Holding On” en “Pain”.

  Eind dit jaar begroet The War On Drugs nog een laatste keer zijn fans op Belgische bodem alvorens de studio in te duiken.

  Opening deuren om 18.30 uur. Informatie over het verdere tijdschema en de beschikbare parkings volgt vlak voor de datum van het evenement.

  Kaarten kosten 39,70, 45,30 en 50,90 euro.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Merksem

  Aanbevelingen