Dana Winner

Concert » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Dana Winner

  In 2019 staat Dana Winner 30 jaar op de planken en dat zal uitvoerig worden gevierd op 9 november 2019 in de Lotto Arena.

  Dana Winner heeft ondertussen wereldwijd meer dan 3,5 miljoen albums verkocht. Ze bracht al meer dan 250 eigen nummers uit. In binnen- en buitenland woonden honderdduizenden mensen een uitverkocht optreden van haar bij.

  Met haar versie van het Carpentersliedje ‘Op het dak van de wereld’ heeft Dana Winner in 1989 een eerste hit te pakken. Het is meteen de start van een indrukwekkende carrière waarin de successen elkaar snel opvolgen. ‘De oude man en de zee’, ‘Woordenloos’, ‘Westenwind’ en ‘Zeven regenbogen’ belanden allemaal bovenaan in de hitparade. De populariteit van Dana in eigen land is fenomenaal, want ze wordt vijf keer verkozen tot beste zangeres.

  Maar ook het buitenland ontdekt haar ‘gouden stem’. Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Zuid-Afrika sluiten Dana in het hart. Ze geeft er onvergetelijke optredens en duikt er de hitparades in. Zij is de eerste Belgische die erin slaagt om de meest gedraaide artieste op de Duitse radio te worden. En in Nederland roept Radio 2 haar bijdrage aan de duetten-cd met liedjes van André Hazes uit tot ‘hét kippenvelmoment’ van de plaat. Dana’s Engelstalige cd’s verkopen dan weer als zoete broodjes in Zuid-Afrika en ze is er één van de succesvolste zangeressen.

  Met 3 opeenvolgende succesvolle radiosingles, twee nominaties voor Radio 2 Zomerhit (‘Beste Zangeres’ en ‘Zomerhit’) en een zetel als coach in ‘The Voice Senior’ op VTM neemt Dana Winner alvast een mooie aanloop naar haar jubileum in 2019. Ook haar cover van ‘One Moment In Time’ van Whitney Houston, die ze bracht tijdens haar Liefde Voor Muziek-avontuur, heeft voor veel publieke belangstelling gezorgd. Deze cover ging ook viraal op Youtube en bracht wel meer dan 16 miljoen views op.

  Maar dat is nog niet alles!

  Haar concert op 9 november 2019 in de Lotto Arena wordt de kroon op haar 30-jarige carrière. Het wordt een interactieve show waarbij Dana samen met haar publiek haar carrière in de bloemetjes zet. Een uitgelezen kans om de parels uit haar repertoire van de afgelopen 30 jaar live te herbeleven. Een concert dat in combinatie met de ambiance van de Lotto Arena alleen maar kan uitmonden in een geweldige avond.

  Laat je meevoeren én ontroeren door de prachtige stem van Dana Winner op 9 november 2019 in de Lotto Arena.

  Kaarten kosten 48, 58, 68 en 78 euro.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Lotto Arena

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Merksem

  Aanbevelingen