Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Terry & Gyan Riley

  De 84-jarige Amerikaanse componist Terry Riley zette met zijn ‘In C’ (1964) mee de bakens uit voor een nieuwe revolutionaire muziekstroming: het minimalisme. Met zijn composities, gekenmerkt door in elkaar hakende patronen, repetitie en minimale variatie had hij een impact op de verdere ontwikkeling van zowel de klassieke-, pop- als elektronische muziek. Naderhand koos hij ook voor een meer eclectische benadering, waarbij invloeden uit jazzmuziek, West Afrikaanse percussie en Indiase raga’s doorsijpelden in z’n in aanvankelijk eerder rigide minimalistische recept.

  De invloed van het pionierswerk van Riley en peers zoals Steve Reich en Phillip Glass hoor je overal terug: in de ambient van Brian Eno en de new age van Tangerine Dream, in de hedendaagse dansmuziek en techno, experimentele rockbands als Tortoise, Animal Collective en Mogwai tot bij minimalistische nieuwlichters als Nils Frahm. Zijn imposant oeuvre is een geestesverruimend wonderland op de kruising van minimalistische piano, tape delays, niet-westerse ritmes en klanken.

  Na eerdere passages in Koninklijk Circus en Vooruit komt deze 'founding father' van de minimal music samen met zoon Gyan, een virtuose gitarist die ook samenwerkte met o.a. Kronos Quartet, John Zorn en Lou Reed, naar Cactus Club. Een unieke kans om de grootmeester aan het werk te zien.

  “As close to a jazz performance as you are likely to see by Riley, or indeed any other contemporary music composer.”
  The Guardian ****

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Brugge

  Aanbevelingen