Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Dutch Spring

  Na een langverwachte renovatie en in het kader van het Rembrandtjaar, openen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België de zalen gewijd aan de uitzonderlijke permanente collectie van de Hollandse School. Tegelijkertijd zetten twee tijdelijke tentoonstellingen het artistieke talent van Nederland verder in de kijker. (Her)ontdek de meester-schilders van de Gouden Eeuw, de familieportretten geschilderd door Frans Hals, en een kabinet met prachtige 18de-eeuwse tekeningen!

  OPENING HOLLANDSE ZALEN
  Reis mee naar de Hollandse Gouden Eeuw en (her)ontdek kunstenaars zoals Frans Hals, Rembrandt Van Rijn, Nicolaes Maes, Abraham Bloemaert, Jan van Goyen, Jacob van Ruisdael en Pieter de Hooch. De vernieuwde vleugel “Hollandse School” verwelkomt portretten, landschappen, genretaferelen en stillevens; en biedt een extensief panorama van deze fascinerende kunstperiode.

  PORTRETTEN VAN FRANS HALS: EEN FAMILIEREÜNIE
  De tentoonstelling brengt, voor het eerst in meer dan 200 jaar, drie fragmenten van het Portret van de familie Van Campen van meester-portrettist Frans Hals (1582– 1666) opnieuw bijeen, nadat het schilderij werd opgedeeld aan het begin van de 19de eeuw. Het herenigde meesterwerk wordt geconfronteerd met de andere drie familieportretten van Frans Hals. Deze tweede reünie toont aan hoe Hals bakens verzette in de westerse schilderkunst.

  KABINET DER HEERLIJKSTE TEKENWERKEN
  Het verzamelen van prenten en tekeningen kende in de Noordelijke Nederlanden van de 18de eeuw een ongekende populariteit. In de tentoonstelling Kabinet der heerlijkste Tekenwerken, laten 80 werken op papier uit de collecties van de KMSKB de fascinerende verscheidenheid aan onderwerpen en technieken zien die de Nederlandse tekenkunst van toen typeert.

  [De tentoonstellingen kunnen worden bezocht met een ticket Collecties (Old Masters + Fin-de-Siècle) of een ticket Collecties + Musée Magritte Museum.]

  Photos de Dutch Spring

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen