banad - brussels art nouveau-art deco festival

Diverse Activiteiten » Animations

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over banad - brussels art nouveau-art deco festival

  De volgende editie van het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival vindt plaats van 16 tot 31 maart 2019. Met rondleidingen door interieurs die doorgaans niet publiek toegankelijk zijn, lezingen, evenementen, gezinsactiviteiten en beurzen met voorwerpen uit die periode, wordt het festival opnieuw de uitgelezen gelegenheid om unieke plekken te ontdekken die tot de pareltjes van deze twee architecturale stijlen behoren.

  Ook dit jaar openen een veertigtal huizen hun deuren om het grote publiek te laten kennismaken met deze twee architecturale stromingen waarvan in Brussel enkele van de meest spraakmakende voorbeelden te vinden zijn. Een aantal daarvan zijn in 2019 voor het eerst publiek toegankelijk: het huis Vizzavona in Elsene, het huis Seeldrayers in Sint-Gillis, het huis Boelens in Vorst, het huis Delville in Ukkel, het huis De Boelpaepe in Sint-Agatha-Berchem en het huis Saint-Cyr in de Squares-wijk.

  Het publiek zal ook een bijzonder Brussels erfgoed kunnen komen ontdekken: de historische liften van Elsene. Het parcours leidt naar enkele van de bekendste gebouwen van Horta, zoals de huizen Solvay, Max Hallet en Tassel, maar ook naar andere uitzonderlijke gebouwen zoals het Autrique-huis, het kantoor en het huis van Eetvelde, het huis Devalck, het huis Taelemans, het voormalige atelier en huis van de beeldhouwer Ernest Salu en de Sint-Jan-de-Doperkerk, om er maar enkele te noemen.

  Praktische inlichtingen:
  Interieurbezoeken tijdens de weekends van 16 & 17, 23 & 24 en 30 & 31 maart 2019

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Brussel: het kloppend hart van cultureel België

  Andere evenementen : Op verschillende locaties in Brussel

  Andere evenementen : Diverse Activiteiten

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen