Kareyce Fotso (Kameroen), Kaito Winse (Burkina Faso)

Concert » Wereld ( wereldmuziek ) / Traditional Music

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Kareyce Fotso (Kameroen), Kaito Winse (Burkina Faso)

  Met Kareyce Fotso en Kaito Winse verwelkomen we twee Afrikaanse artiesten die wel voor het podium geboren lijken te zijn.

  Als jongste telg uit een familie van Burkinese griots, beheerst Kaito Winse de kunst van de Guineese fluit, de mondboog, de zang en de tama (talking drum) als geen ander. Hij creëert een natuurlijke band met zijn publiek waarbij verschillende emoties elkaar als een rollercoaster afwisselen: van wanhoop tot extase of genezende trance. In de traditie van zijn voorouders roept hij met de fluit diens geesten op, verwelkomt hij op de tama pasgeborenen,…

  Kareyce Fotso is een verbluffend sterke persoonlijkheid. Ze danst vol overgave, zingt hartstochtelijk, speelt gitaar en verschillende Afrikaanse traditionele instrumenten.
  Fotso werd geboren in Yaoundé, de multiculturele hoofdstad van Kameroen. Begonnen als student in de biochemie, zong ze jaren in een cabaretgezelschap en was ze achtergrondzangeres bij grote sterren. Haar stem en expressie bleken echter te sterk voor alleen een rol op de achtergrond. Ze ontwikkelde een modern Afrikaans repertoire van warme, ingetogen liedjes vol herinneringen aan de aloude Beti-cultuur uit haar geboortestreek. Kareyce is voorzien van een eigenzinnige, licht hese doch krachtige stem. Ze zingt over polygamie, gedwongen huwelijken, armoede en geweld maar evengoed over de liefde en relaties. De nodige dosis humor is nooit ver weg. Na enkele internationale tournees met onder meer Dobet Gnahore en Habib Koite, treedt de diva nu op met de voortreffelijke Belgische gitarist Fabien Degryse.

  Photos de Kareyce Fotso (Kameroen), Kaito Winse (Burkina Faso)

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Elsene

  Aanbevelingen