Hyperrealism Sculpture. Ceci n'est pas un corps

image - Hyperrealism Sculpture. Ceci n'est pas un corps

Over

Ceci n’est pas un corps presenteert een reeks hyperrealistische sculpturen, die onze visie op kunst aan het wankelen brengt. Realiteit, kunst of kopie? De hyperrealistische kunstenaar keert zich resoluut af van het abstracte en probeert net om een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de natuur te creëren. Ze geven het menselijk lichaam zo levensecht weer, dat toeschouwers zich gaan af vragen of het echt is. Dit maakt dat de kunstwerken bevreemdend zijn, zonder aan betekenis te moeten inboeten.

De ondertitel van de tentoonstelling verwijst vanzelfsprekend naar het beroemde werk van René Margritte. ‘Ceci n’est pas une pipe’ riep net zozeer de vraag op wat de betekenis van kunst is en of die de functie heeft om de werkelijkheid te verbeelden. Maar waar Margritte een pijpje schilderde, kiezen de hyperrealisten ervoor om vooral het menselijk lichaam zo levendig mogelijk voor te stellen.

Waarom kan u deze internationale tentoonstelling niet missen?
- De tentoonstelling verzamelt meer dan 40 hyperrealistische sculpturen van de grootste namen uit de hedendaagse kunst: George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, Berlinde De Bruyckere, Duane Hanson, John DeAndrea, Paul McCarthy…
- La Boverie maakt deel uit van een wereldtournee. Alleen al in de Kunsthal Rotterdam trok de tentoonstelling maar liefst 230.000 bezoekers in vier maanden tijd!

LA BOVERIE
Parc de la Boverie 3, B-4020 Luik

Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Sculpturen
Nog meer evenementen Province de Liège
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 95999
Editer l'événement SEO Espace administration