MuCH Waterloo Festival – 3rd edition

Concert » Klassiek / Modern / Barok / Chimes

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over MuCH Waterloo Festival – 3rd edition

  De 3e editie van het MuCH Waterloo Festival vindt plaats van 12 tot 16 juni 2019 en luidt de festiviteiten in n.a.v. de 80e verjaardag van de Muziekkapel. Het festival duurt vijf dagen en biedt meer dan 25 concerten en evenementen, op vijf unieke locaties in Waterloo: naast de Muziekkapel kan het publiek van concerten genieten in de Ferme de Mont-Saint-Jean, de Sint John’s International School, Bella Vita, en voor de eerste keer, de Sint-Franciscus van Assisikerk.

  Een uitzonderlijke openingsavond, in aanwezigheid van H.M. koningin Paola, erevoorzitster, op 12.06.2019 @Music Chapel: een prestigieuze openingsavond van het festival, met Lorenzo Gatto, Julien Libeer, Quatuor Adorno en Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, met dezelfde werken op de affiche als op 12 juli 1939 tijdens de inhuldiging van de Muziekkapel in aanwezigheid van koningin Elisabeth: de sonate van C. Franck, het kwartet opus 95 van L. van Beethoven en de Romance van A. Dvoràk. Met vooraf een debat over de uitdagingen van het project van de Muziekkapel en de ontwikkelingen die de instelling de komende jaren te wachten staat, in het kader van de Off-programmering van het festival.

  Het vervolg van de programmering moet zeker niet onderdoen voor de vorige edities, want de volgende vier orkesten en ensembles tekenen present op de diverse podia: Symfonieorkest Vlaanderen, Vlaams Radio Koor voor de Petite Messe Solennelle van G. Rossini, Brussels Philharmonic Brass in een concert rond beroemde musicals, en, tot slot, Young Belgian Strings, dat de artiesten in residentie begeleidt in twee concerti voor piano.

  Tal van gerenommeerde gasten, meesters en solisten in residentie en associated artists, meer bepaald Marianne Croux, Gregor Sigl, Gary Hoffman, Miguel da Silva, Jean-Claude Vanden Eynden, Marc Grauwels, Marie Hallynck, Ronald Van Spaendonck, of nog Quatuor Hermès en Rolston String Quartet volgen elkaar ook op voor een waaier aan kwaliteitsvolle concerten, met kamermuziek, diverse recitals, concertmarathons, een reeks aperitiefrecitals in Bella Vita en ook prestigieuze avondvullende concerten.

  Het festival wordt in schoonheid afgesloten met de intussen traditionele Garden Party op 16 juni, met een kindervoorstelling rond de Petit Prince, tal van kamermuziekconcerten van onze artiesten en meesters in residentie, of nog een productie van het Equinox-koor, begeleid door Brussels Rock School.

  Wat de randprogrammering, Fest’Off, betreft, bieden lezingen, rondleidingen, inleidingen door Xavier Falques, workshops van Jeunesses Musicales du Brabant Wallon en andere MuCH for School-evenementen het publiek de mogelijkheid om de Muziekkapel vanuit een andere invalshoek te bekijken. De Community-pijler, die de instelling na aan het hart ligt, zal hierbij zeker niet ontbreken, met samenwerkingsprojecten met het Equinox-koor en Convivial ASBL.

  Een steeds erg gevarieerde en rijke programmering, samen te beleven, en waardoor de diverse publieksgroepen – spelers en toeschouwers – een kleurrijke 80e verjaardag in de Muziekkapel zullen kunnen vieren!

  Het ‘MuCH Waterloo Festival’ is een project bedacht en uitgewerkt door de Muziekkapel en wordt naast de structurele partners van de Kapel ondersteund door de Gemeente Waterloo, de Provincie Waals-Brabant en de Federatie Wallonië-Brussel.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Waterloo