Nacera Belaza Le Cercle

Theater / Spektakel » Dans

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Nacera Belaza Le Cercle

  Dance–Paris

  Le Cercle nodigt ons uit in een ruimte tussen de ongedwongen nauwkeurigheid van het Soefisme, de cirkelvormen van break dance battles, en de haast mathematische precisie van een bepaald modernisme. De bewegingen van de vijf dansers worden voortgestuwd door een kracht die tegelijk vloeiend en gestructureerd is, alsof ze gedragen worden door een diepe en onafgebroken ademtocht. Nacera Belaza, in Algerije geboren en op haar vijfde naar Frankrijk verhuisd, koppelt de erfenis van traditionele vormen aan de abstractie van de hedendaagse dans. Daarmee ontsnapt haar werk aan elke vorm van classificatie. Met Le Cercle herinterpreteert ze het motief van een vorige choreografie, zoals een muzikant het thema van een symfonie ontwikkelt, door onderliggende varianten bloot te leggen. De choreografie straalt een gevoel van vrijheid uit en geeft de dansers de mogelijkheid zich te verliezen achter een beweging waarop voortdurend gevarieerd wordt. Ze staan als silhouetten op de rand van een cirkel van licht en werpen de politieke vraag op wat het betekent om zichtbaar te zijn of het licht te veroveren.


  Crédits / Credits
  Choreography: Nacera Belaza
  Sound & light design: Nacera Belaza
  Performance: Aurélie Berland, Meriem Bouajaja, Mohammed Ech Charquaouy, Mohamed Ali Djermane, Magdalena Hylak Régie
  Sound & light: Christophe Renaud

  Presentation: Kunstenfestivaldesarts, Gemeenschapscentrum De Kriekelaar
  Production: Compagnie Nacera Belaza
  Coproduction: Festival de Marseille; MC93 Bobigny - Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis; manège, scène nationale-reims; deSingel; CCN2-Centre chorégraphique national de Grenoble; Corp_Real Galway Dance Days & Irish Modern Dance Theatre funded by the Arts Council of Ireland (2017); Moussem Nomadic Arts Centre; La Place de la Danse – CDCN Toulouse / Occitanie; Collectif 12 (Mantes-La-Jolie)
  Support: Arcadi .le de-France; Beaumarchais - SACD


  Photo / Foto / Picture
  © Antonin Pons Braley


  Na elke avondvoorstelling bieden we Harira (Marokkaanse soep) als iftar aan, de traditionele manier om het vasten te breken tijdens de Ramadan. De iftar wordt gratis aangeboden.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : De Kriekelaar

  Andere evenementen : Theater / Spektakel

  Andere evenementen : Schaarbeek

  Aanbevelingen