Ampere Open Air 2019

Concert » Festival

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Ampere Open Air 2019

  Op 25 augustus viert Antwerpse collectief en duurzame creatieve ruimte Ampere haar 5de jaar bestaan met de lancering van het inaugurale Ampere Open Air. Het festival vindt plaats aan de Middenvijver, op Linkeroever, met meer dan 50 internationale en lokale artiesten verdeeld over 5 gecureerde podia, en heeft de handen in elkaar geslagen met bekend concept Boiler Room als stagehost en live streaming partner.

  De eerste golf van aangekondigde artiesten bevat enkele van de meest invloedrijke acts uit het huidig elektronische muziek landschap. Naast iconische DJ's als Jeff Mills, Len Faki, Marcel Dettmann en Recondite, zullen de house legende en mede-oprichter van Innervisions: Dixon, en Miami-based en label eigenaar van het infameuze Life and Death DJ Tennis ook van de partij zijn. En voor de liefhebbers van sobere beats, zullen de Roemeense Raresh en Praslea in duo spelen als Praslesh.

  Als aanvulling op deze headliners heeft Ampere een vooruitstrevende line-up samengesteld, met een reeks opkomende en gevestigde underground artiesten, van house, techno, ambient tot future jazz. Onder de eerste bevestigde namen bevinden zich talenten zoals Ben Hayes, Synkro en Dekmantel’s Palmbomen II & Betonkust. Daarnaast vertegenwoordigen Donna Leake, Dan Shake, Stellar Om Source, David Vunk en opkomend talent Gabriella Vergilov een selectie van muzikanten met creatieve en brede inspiraties, die zeker de ziel en oren van een ontvankelijke publiek zullen koesteren.

  Ampere geeft festivalbezoekers ook de kans om de unieke voorstelling te ervaren van Valentin Tszin: de in Rusland geboren kunstenaar en dansonderzoeker heeft een naam gemaakt door het verkennen van de wereld van architectuur, film, hedendaagse kunst, theater en new media. Hij produceert zijn meest recente werken in samenwerking met verschillende technomuzikanten. Dit is een zeldzame kans voor het publiek om getuige te zijn van een mooie, innovatieve en out-of-the-box evolutie van kunst en elektronische muziek.

  Een andere hoogtepunt van deze open air is een hommage aan onze pionier en originator van de typerende sound of Belgium: Yves Deruyter. Deruyter had een aanzienlijke impact in ons land en daarbuiten, met een batterij aan klassiekers op het legendarische Bonzai label. Hij was onder meer resident van iconische clubs als Cherry Moon, Globe en Barocci, en reguliere gast op onvergetelijke raves zoals May Day en Love Parade.

  Nog toevoegingen aan de line-up: het gouden kind van minimal, Ion Ludwig, die een live set zal spelen; van de mystieke Lost Desert kunnen we eerder één van zijn sfeervolle sets verwachten. Rechtstreeks uit Berlijn keert de jonge en getalenteerde Emily Jeanne terug naar haar vaderland om te laten zien waar ze de laatste tijd mee bezig is geweest.

  Naast een sterke internationale selectie, zullen enkele van de beste jonge artiesten van Antwerpen ook aanwezig zijn. Ampere Open Air streeft ernaar om veel onontdekte edelstenen een welverdiende platform te bieden om hun artistieke en muzikale creativiteit te demonstreren. Daarom heeft Ampere gekozen voor een sterke focus op lokale talenten, zoals componist en live-performer Hiele, de rijzende ster Lola Haro, en de boeiende Borokov Borokov die live komen spelen.

  Op vlak van festivals heeft België een van de breedste aanbiedingen in Europa; als zodanig probeert Ampere Open Air zich te onderscheiden met een gevarieerde line-up, dat voor iedereen betaalbaar blijft. Ampere Open Air presenteert een toegankelijk evenement met een breed spectrum van muzikale diversiteit en biedt kansen aan voor lokale duurzame initiatieven. Deelnemers krijgen een waardevolle ervaring, waarbij muziek, cultuur en creativiteit samenkomen om iets inspirerend en vernieuwends te creëren. Ampere Open Air vindt plaats op zondag 25 augustus op de Middenvijver (Linkeroever, Antwerpen).

  Tickets te koop op ampereopenair.com/tickets voor €35

  JEFF MILLS - LEN FAKI - MARCEL DETTMANN - DIXON - DJ TENNIS - RECONDITE LIVE - RARESH & PRASLEA PRESENT PRASLESH - ION LUDWIG LIVE - YVES DERUYTER - VALENTIN TSZIN - AWANTO 3 - BEN HAYES - BOROKOV BOROKOV LIVE - DAN SHAKE - DAVID VUNK - DJ ASSAULT - DONNA LEAKE - ELENA COLOMBI - EMILY JEANNE - FROM ITALO TO DISCO SOUNDSYSTEM - GABRIELLA VERGILOV - HIELE LIVE - LOST DESERT - NICK BRIL - PABLO VALENTINO - BETONKUST & PALMBOMEN II LIVE - RENAAT VANDEPAPELIERE - ROD - SAN PROPER - SKY H1 LIVE - STELLAR OM SOURCE - SYNKRO LIVE - ARKLINE - ARNO LEMONS - DJ BOATS - FBQ - HAISSEM - JUICY ‘THE DJ’ - LIL LAWAW - LOLA HARO - PIRRÈS - PUR SANG LIVE

  Volledige aankondiging beschikbaar op www.ampereopenair.com

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Antwerpen

  Aanbevelingen