Chiharu Shiota - Me Somewhere Else

Tentoonstelling » Museum

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Chiharu Shiota - Me Somewhere Else

  De spectaculaire installaties van Chiharu Shiota (Osaka, 1972) transformeren de ruimtes waarin ze zich ontplooien, en dompelen de bezoeker onder in het universum van de kunstenares. Ze combineren textielen, zoals wol en katoen, met verschillende elementen, gebeeldhouwde vormen en gebruikte voorwerpen.

  De kunstenares brengt performance, lichaamskunst en installatie samen in een proces dat het lichaam centraal stelt. Haar veranderende artistieke proces verkent concepten zoals tijdelijkheid, beweging, herinnering en droom; hetgeen zowel de mentale als fysieke betrokkenheid van de toeschouwer vereist. In 2015, bevestigde Chiharu Shiota's veelgeprezen deelname aan de Biënnale van Venetië – waar ze Japan vertegenwoordigde – de internationale reikwijdte van haar werk.
  Het werk Me Somewhere Else (2018), tentoongesteld in de Bernheimzaal, herbergt een enorme visuele kracht en neemt een bijzondere plaats in Shiota’s oeuvre in. Ze vertelt over de strijd tegen haar ziekte en de zekerheid dat haar geest haar lichaam zal overleven. "Voordat de diagnose kanker werd gesteld, dacht ik: als ik sterf, zal alles om mij heen sterven; ik zal sterven. Nu weet ik dat alleen mijn lichaam sterft - niet mijn geest. Mijn geest blijft ergens anders."

  Chiharu Shiota werd in 1972 geboren in Osaka, Japan; maar woont en werkt sinds 1997 in Berlijn. De laatste jaren werd haar werk wereldwijd tentoongesteld, onder andere in het New Museum of Jakarta (Indonesië), het SCAD Museum of Art (Verenigde Staten), de K21 Kunstsammlung NRW (Düsseldorf) en het Smithsonian (Washington DC). In 2018 exposeerde ze in het Kyoto Museum en in 2019 zal haar werk te zien zijn in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en het Mori Art Museum in Tokyo.

  Met de steun van Black Flag

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel