Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Crossroads

  Na Amsterdam, Bonn en Athene verwelkomen wij de reizende tentoonstelling 'Crossroads. Reizen door de Middeleeuwen', over een periode die ook wel bekendstaat als ‘de donkere middeleeuwen’.

  Volksverhuizingen over lange afstanden, nieuwe politieke structuren, klimaatverandering, religieuze conflicten, verschuivende markten, … De bewogen tijden van de late oudheid en de vroege middeleeuwen (ca. 300-1000) vertonen meer overeenkomsten met onze moderne wereld dan we zouden vermoeden. In West-Europa wordt deze periode vaak aangeduid als de ‘donkere eeuwen’. Ten onrechte: tal van historische bronnen en artefacten bewijzen dat er in dit tijdvak veel uitwisselingen en contacten waren: reizen, handel, diplomatie en gewapende conflicten... Diverse voorwerpen, van Merovingische sieraden tot perkamentmanuscripten met runenschrift en van gouden munten van Byzantijnse keizers tot Koptisch textiel met verbluffende kleuren en motieven, onthullen deze culturele uitwisseling.

  Aan de hand van meerdere thema’s (connectiviteit, diversiteit, erfenis van Rome, kennis, identiteit, oorlog, religie) brengt Crossroads hoogtepunten bijeen uit toonaangevende vroegmiddeleeuwse collecties van musea in binnen- en buitenland: uit België, Nederland, Duitsland, Griekenland, Hongarije,…

  Het museum biedt regelmatige rondleidingen en een scala aan activiteiten die bij het thema horen. Het maken van een Vikingboot voor kinderen, ArcheoHotspot,... Tijdens de tentoonstelling verkrijgen scholen onze speciale aandacht. We stellen een op maat gemaakt programma ter beschikking dat docenten en studenten uit de tweede graad zal aantrekken. Een speciale route voor gezinnen gaat bovendien de dialoog stimuleren tussen kinderen en hun begeleidende volwassenen (ouders, grootouders, vrienden).

  Wandel een Merovingisch huis binnen, ga aan boord van een Vikingboot, bewonder de mummie Eufemia, reis, migreer en ontmoet... Ontdek de Middeleeuwen tijdens de expo Crossroads in het Museum Kunst & Geschiedenis!

  Photos de Crossroads

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen