Longing for your Blue Embrace

Tentoonstelling » Schilderijen

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Longing for your Blue Embrace

  Van 15 tot 25 augustus 2019 organiseert Husk Gallery met Emmy Asakura de tentoonstelling “Longing for your Blue Embrace”. De Belgische kunstenares heeft een kunstproject in situ rond de figuur van Maria uitgewerkt voor de Gasthuiskapel te Borgloon.

  De Gasthuiskapel die oorspronkelijk aan Maria werd gewijd, vormt de perfecte locatie voor een zomertentoonstelling waarin Emmy Asakura het vrouwelijke stereotype van de Heilige Moeder Maria onderzoekt. De Belgische kunstenares met Japanse roots is geïntrigeerd door de figuur van de Heilige Maria en plaatst in haar recente werk de madonna in al haar ambiguïteit opnieuw in de kijker. In de historische kapel presenteert ze naast schilderijen ook opmerkelijke installaties rond de moederfiguur met de kleur blauw als hoofdtoon. Ze laat zich iconografisch inspireren door de Mariale iconografie zoals we ze kennen via Maria-beelden in kerken en kapellen of via oude bidprentjes.

  Emmy Asakura (°1962) is een Belgische kunstenares die woont en werkt in Tervuren. Zij schildert voornamelijk - al of niet in combinatie met foto’s, Japanse stoffen of rijstpapier - op doek of paneel van verschillende formaten, maar maakt eveneens installaties. Asakura’s schilderijen balanceren tussen figuratie en lyrische abstractie en zijn het resultaat van een fysiek intense schildersact. Haar beeldend werk bezit een sterke autobiografische inslag en werd beïnvloed door verschillende culturen en lange verblijven in het buitenland. Zo onderzoekt ze specifieke concepten als de Maria-figuur, lichamelijke identiteit en vrouwelijkheid.

  Emmy Asakura wordt vertegenwoordigd door Husk Gallery, een kunstgalerie in het Rivoli gebouw te Brussel.

  Photos de Longing for your Blue Embrace

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  GRATIS tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Borgloon