Myriam Louyest - Quelque chose du temps

Tentoonstelling » Mixed-Technische

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Myriam Louyest - Quelque chose du temps

  In het kader van de Open Monumentendagen op 14 en 15 september stelt Myriam Louyest tentoon in het Archief van de Stad Brussel : Quelque chose du temps is een hedendaagse kunsttentoonstelling die zich laat inspireren door de bijzondere context van het stadsarchief en tot 13 december 2019 te bezichtigen is.

  De locaties waar Myriam Louyest graag expo-seert, zijn nooit alledaags: haar installaties zijn geïnspireerd door hun architecturale context, door hun geschiedenis en functie die ervoor zorgen dat bezoek.st.ers met andere ogen komen kijken. Toen ze het Archief van de Stad Brussel in 2010 ontdekte, was de beeldende kunstenares meteen weg van de magie en de poëzie die de gebouwen uitstraalden. Sinds het Archief zijn intrek nam in de beschermde gebouwen met hun antieke meubels, lijkt het alsof de tijd er heeft stilgestaan.
  Gekerfde fragmenten, gesponnen garen, glazen, doeken of papier. Haar creaties evoceren en suggereren Quelque chose du temps, du temps où l’on ne sera plus jamais, de laatste zin uit de roman « Les années » van Annie Ernaux. (vertaald : dat het gaat om iets van de tijd waar we nooit meer zullen zijn). Op oude toonbanken, in compartimenten waar vroeger stoffen lagen en die nu voor classificatie dienen, of langs het hele monumentale trappenhuis dat je naar de centrale glazen koepel brengt, laat je je verrassen door kunstwerken van Myriam Louyest. Ze tonen de plek onder een heel ander daglicht en openbaren als het ware vergeten details. Met de alomtegenwoordigheid van de cloud, de digitale en virtuele communicatie vandaag, confronteert het ons ook met de materialiteit van het archief als een soort link met het persoonlijke of collectieve. En het herinnert ons eraan dat hier het geheugen van Brussel leeft.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen