De Verrassende Tuin combineert ontspanning, natuur en kultuur!

Uitstap / Ontdekking » Natuur

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over De Verrassende Tuin combineert ontspanning, natuur en kultuur!

  Art Sanctuary, - de organisator van de jaarlijkse internationale kunsttentoonstelling ‘De Betoverende-Tuin 2019’ (www.de-betoverende-tuin.info), - nodigt u uit voor een heerlijke vakantiedag, een ontspannend avontuur in een prachtige, kleurrijke natuurtuin waar er een internationale kunsttentoonstelling plaatsvindt. ‘De Verrassende Tuin’ combineert ontspanning, natuur en kultuur!

  In deze ontspannende, besloten, omzoomde tuin genieten u, uw partner of uw vrienden van de zon en de rustgevende omgeving. De drijvende terrassen nodigen uit tot lezen, zich te ontspannen, te schaken, te kaarten of gezelschapspellen te spelen.
  U kunt luisteren naar muziek (oortelefoons nodig), de vogels, de kikkers en de zoemende natuur.
  U kunt de internationale kunsttentoonstelling bezoeken.

  Laat u verrassen: een zonnebad? Een wandeling door het schaduwrijke bos? Of met de voeten in de verfrissende kikkervijver (16 graden op de warmste dagen)? Of laat u zich bedwelmen door de geuren en de kleuren van de rozen in de tuin? En vergeet niet de meer dan 400 kunstwerken in de tuin.
  ‘De Verrassende Tuin’ heeft verschillende waterpartijen, romantische vijvers, de ‘hart' - en de 'kikker'-vijver, beekjes, fonteinen en stromend water. Drijvende terrassen nodigen u uit om de albino koi's, de ‘Monster Fish’, goudvissen en windes te volgen.
  Als u geluk heeft, dan kunt u onze reiger of onze blauwe ijsvogel waarnemen. De kikkers hebben geleerd uw rust en die van de tuin te respecteren, of misschien vertrouwen ze de reiger niet?
  In het labyrint verdwaal je in de geuren en de kleuren van de rozenhaag, de hibiscusstruiken, de zomerkruiden en de -planten.

  Deze grote natuurlijke tuin, gesitueerd op de overgang van Vlaams naar Frans, verwelkomt een verrassende, internationale kunsttentoonstelling. Het is eclectisch, met een veelheid aan uitdrukkingsvormen zowel naar geest als naar vorm, verbazingwekkend mooi, soms humoristisch, soms burlesk, poëtisch maar ook bedachtzaam of meditatief … Tentoonstelling geïnspireerd door en in dialoog met de natuur.
  Een dertigtal kunstenaars uit België, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Nederland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, zijn vertegenwoordigd met werken in glas, steen, metaal, hout, textiel en keramiek, land art en muziek.

  ‘De Verrassende Tuin’ is een plaats om van de natuur en de omgeving te genieten, om uzelf te verwennen, om verrast te worden door de meer dan 400 kunstwerken, de geur van de rozen en de bloeiende wilde bloemen, en om u te verwonderen en na te denken.

  De Ravel die Tienen, Hoegaarden, Jodoigne met Namen verbindt, passeert voorbij de 'The Enchanted Garden'. Het geeft u de mogelijkheid om met de fiets te komen. U kunt ook op de Ravel wandelen of fietsen.

  Richtlijnen voor een verrassende vakantie-dag, een ontspannend avontuur in een prachtige, kleurrijke natuurlijke tuin waar de internationale kunsttentoonstelling ‘De Betoverende Tuin’ (www.de-betoverende-tuin.info) plaatsvindt, ‘De Verrassende Tuin’:
  • Ontspannende zomerkleding of voor zonnebaden wordt aanbevolen. Een trui om door de schaduwrijke delen te wandelen is een goed idee. Als u van het verfrissende water wilt genieten, neem dan ook zwempak en badhanddoeken mee.
  • U kunt uw eigen lunch en drankjes meebrengen. Gelieve op te ruimen na de lunch. Als optie bieden wij u ook een formule inclusief drankjes aan (supplement 6€ / persoon / dag voor een all-in prijs voor frisdranken).
  • ‘De Verrassende Tuin’ is open elke woensdag van augustus van 11 tot 20 uur (14€ / persoon / dag).
  • Dieren worden verzocht om in hun eigen tuin te verpozen.
  • Sommige kinderen zullen ‘De Verrassende Tuin’ te rustig vinden.
  • Reservatie is aangeraden, slechts 20 personen per dag zijn toegelaten!

  Photos de De Verrassende Tuin combineert ontspanning, natuur en kultuur!

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Uitstap / Ontdekking

  Andere evenementen : Jodoigne