Walking in 2049

Tentoonstelling » Galerij

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Walking in 2049

  "Wat is deze" Chinese droom ", sinds 2013 verklaard door Xi-Jinping?
  Politieke slogan? Nationalistisch project?
  Wie is de president "voor het leven" van de Volksrepubliek China?
  Wat is dit niet zo geheime plan voor de overheersing van de wereld in 2049?
  En wat kan het precies over 30 jaar op de wereld blijven?
  Wordt Europa een pretpark? Zal de panda het laatste "zeldzame" dier op de planeet zijn dat nog leeft? En de erotiek van de toekomst? En liefde, na morgen? ... »

  Antwoorden om met Mr. Poes te zoeken in een picturale-temporele reis van anticipatie, een beetje ongebruikelijk en zeker met een vleugje ironie, waar we een culturele revolutie 2.0 kunnen oversteken, nieuwe technologieën die al verouderd zijn, koeien met patrijspoorten en massatoerisme, vervuiling en enkele bekende figuren.

  POES werd geboren in 1983 in Parijs, toen de Hip-Hop-cultuur zijn eerste stappen zette in Europa. Een gelukkige jeugd, zonder televisie, maar bevolkt met romans en striphelden. POES begonnen op de middelbare school te taggen en maakten al snel meanders van het "district van Defensie" in Parijs, zijn speeltuin. Een atypische cursus leidde hem vervolgens naar de oevers van de Sorbonne. Het is in zijn lezing en zijn nachtelijke ontsnappingen dat POES een nieuwe inspiratie trekt.

  Verankerd in zijn tijd, weigert hij een zekere "Art for Art" naar het beeld van zijn collega's in verhalende figuratie. Werkend van strips en klassieke schilderkunst, leidt hij de primaire betekenis af om het onverwachte te onthullen. Hij is voorstander van vlakke gebieden, versterkt zijn zwarte lijnen.
  POES breidt zijn reflectie uit over de constructie van zijn schilderijen als theater, reductie van de realiteit en zijn dromen. Hij gebruikt humor en ironie om zijn werken poëtische odes te maken, weerspiegelingen van een samenleving.
  Zijn schilderijen zijn de speelse en geïnformeerde reactie van de kunstenaar op het omgevingsconformisme.

  Zijn felle praktijk van een zelfbepaalde "pure en harde" Graffiti bracht hem ertoe om door Europa te reizen en Parijs werd al snel een te kleine speeltuin. Onverzadigbare reiziger, vermenigvuldigt de ontmoetingen, hij schildert de vier hoeken van het continent van Oslo tot Istanbul of Berlijn tot Belgrado, in een onverzadigbare zoektocht naar verhalen, nieuwe invloeden, tekenen bij elke halte een soort reisdagboek. situeert ook de gevels en straten. Poes woont regelmatig in de Jardin Rouge, Montresso Foundation in Marrakech.

  Op het canvas laat POES de bommen achter voor penselen en vinylverf, ontwikkelt zijn afgeronde stijl, kleurrijk en zoet, bouwt zijn universum in een onuitputtelijk repertoire van vormen.
  Altijd met humor en een vleugje ironie, soms iconoclastisch, werkt hij aan het picturale verhaal, waarbij hij de klassieke codes omleidt of breekt. En terwijl hij de zoektocht naar potentieel in het verhaal en de schilderkunst onderzoekt, speelt hij het contrast tussen een schilderij in eerste instantie "naïef", een grafische taal bedrukt met de codes van de strip, en meer serieuze thema's, die heel vaak terugkeren oude mythologieën zelfs vergeten, waaronder een passie voor verloren mythen van Mesopotamië, of stedelijke of hedendaagse mythologieën.

  Photos de Walking in 2049

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  GRATIS tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Watermaal-Bosvoorde