Wille & the Bandits & Fred and the Healers

Concert » Blues / Country / Folk

Praktische informatie

Over Wille & the Bandits & Fred and the Healers

Wille & the Bandits – (deel 1)
Paths is het vijfde studioalbum van de Engelse rootsrockers Wille and the Bandits. Het album kwam uit op 1 februari 2019.
Op Paths haalt Wille & The Bandits inspiratie uit de rockmuziek van de late jaren ’60 en ’70. De band combineert nieuwe technologieën met elementen
uit de wereldmuziek, dance en hiphop, en zorgt op die manier voor een uniek geluid. Zanger en gitarist Wille Edwards vertelt: « Ik heb het gevoel dat we er eindelijk in geslaagd zijn om verschillende soundscapes en de ongewone instrumentatie van ons geluid op één album vast te leggen, zonder onze rauwe live energie te verliezen. »

Paths is een divers album waarop gebruik gemaakt wordt van een scala aan bijzondere instrumenten en overwegend vintage apparatuur. De oplettende luisteraar hoort onder andere de lap steel gitaar, handpan drum, dobro, udu, djembe en Indiase klankschalen.

Wille & The Bandits heeft een indrukwekkende live reputatie. De band tourde onder andere met Deep Purple, Status Quo, Jon Butler Trio, Warren Haynes en Joe Bonamassa. In hun thuisland speelde de band op prestigieuze festivals als Glastonbury en Isle of Wight en op de Olympische Spelen in Londen.

Photos de Wille & the Bandits & Fred and the Healers

Gerelateerde thema's

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Concerten [month+1]

Andere evenementen : Cultureel Centrum van Sint-Pieters-Woluwe

Andere evenementen : Concert

Andere evenementen : Sint-Pieters-Woluwe

Aanbevelingen