Superheroes never die. Comics and jewish memories

image - Superheroes never die. Comics and jewish memories

Over

Hoe ontstaan superhelden? Aan de hand van meer dan tweehonderd werken vertelt de tentoonstelling ‘Superheroes Never Die. Comics and Jewish Memories’ hoe de Amerikaanse strip van bij het begin en tot vandaag altijd verstrengeld is geweest met het tumult van de geschiedenis.

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog wekt een generatie van joodse Amerikaanse tekenaars, die zich zo graag willen inburgeren dat ze hun buitenlands klinkende familienaam verbergen, de meest bekende superhelden tot leven: Batman, Superman, Captain America of Spiderman. Bijna een eeuw later zijn de superhelden nog altijd centrale figuren in onze hedendaagse culturen. Hoewel zij vandaag opkomen voor andere doelen, zijn de thema’s van identiteit en integratie die al in de jaren 1930 werden aangekaart, nog altijd aanwezig. Want een samenleving in crisis heeft altijd superhelden nodig.
Deze tentoonstelling is georganiseerd met het Musée d’art et d’histoire du Judaïsme Paris en het Joods Historisch Museum in Amsterdam.

Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Expo's over grafische kunst
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 104616
Editer l'événement SEO Espace administration