Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Hitler is dood

  Op 30 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven beroofde. Naar aanleiding hiervan maakt Stijn Devillé een nieuwe versie van zijn bekroonde klassieker uit 2009. Met o.a. Warre Borgmans, Kris Cuppens en Janne Desmet.
   
  Hitler is dood. Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin. Er moet aan een opkuis begonnen worden, en schuldigen moeten worden gestraft.
  Tegen de achtergrond van een stad in puin, pogen vier jonge geallieerde medewerkers een moraal te ontwikkelen voor de toekomst. Tussen de beklaagden onderling ontstaan intussen spanningen en meningsverschillen. Want de overlevingsstrategie van de één betekent het doodvonnis voor de ander. Hitler is dood. Maar de bittere erfenis die hij nalaat is enorm.
   
  Hitler is dood ging in première in mei 2009 en werd door het Nederlandse vaktijdschrift De Theatermaker TM uitgeroepen tot beste muziektheatervoorstelling van het jaar. De voorstelling werd een instantklassieker en tourde 5 jaar lang door Vlaanderen.
  In december 2009 kreeg Stijn Devillé de Taalunie Toneelschrijfprijs voor het stuk. In 2015 werd Hitler is tot genomineerd voor een Duitse Eurodram Award. In 2020 verzamelt Devillé opnieuw een topcast rond zich voor een remake, in een nieuwe scenografie en nieuwe kostuums. Hitler is dood is majestueus muziektheater dat een vlijmscherp portret van machtsmisbruik schetst.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Theater / Spektakel

  Andere evenementen : Genk