david granados 'limbo'

Tentoonstelling » Vernissen

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over david granados 'limbo'

  David Granados (1985, San Salvador) is in eerste instantie een schilder, ook al maakt hij collages, assemblages en installaties .
  Zijn werken ontstaan spontaan en organisch, vanuit een drang om wat zich om en rond het kunstenaarsatelier bevindt, te ver- en bewerken in kleine en grotere schilderkundige collages. Hij verknipt, scheurt, kleeft, niet… fragmenten uit de werkelijkheid –magazines, posters, stukjes karton, hout, gaas… op doek of papier. Hij voegt er kleurtoetsen,- spatten,- lagen, -vlekken en- vlakken aan toe, waakt over de ruimtelijke verdeling op het doek en zorgt voor effecten die diepte en intensiteit suggeren.
  Bij de opstelling gaat hij evenwel een stap verder en realiseert als het ware een driedimensionele versie van zijn schilderkunst. Door de complexiteit en veelheid van gebruikte materialen, overlappingen, fragmentaties , kleurvlekken en vlakken ontstaan gedurfde constellaties waarin de kunstenaar voor zichzelf een grote vrijheid creëert . Ondanks de artistieke risico’s die hij neemt, weet hij zijn wereld in balans te houden.
  De ontstane beelden zijn dubbel : het lijkt vaak alsof ze tot stilstand gekomen zijn of op het punt staan om een beweging te veroorzaken.
  Aan die bevroren toestand ontleent deze tentoonstelling dan ook haar titel : LIMBO - een onduidelijke situatie die niet te controleren is en waar er geen vooruitgang nog verbetering is. (vrij naar Cambridge dictionary)

  David Granados woont en werkt in Gent en Zomergem. Hij behaalde een meestergraad beeldende kunst cum laude aan het KASK GENT in 2010.
  Meer informatie over de kunstenaar vindt in dit uitgebreide online portret uit 2015
  https://issuu.com/arthabens/docs/art_habens_art_review_winter_2015/88

  Photos de david granados 'limbo'

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Oudenaarde