Ars Musica - 30 jaar

Concert » Festival

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Over Ars Musica - 30 jaar

Ars Musica viert 30 jaar muzikaal avontuur!


Van 2 tot 29 november is het feest! Er wacht een gevuld programma met zowel enkele hoogtepunten van de voorbije 30 jaar als werk van jong aanstormend talent. Zoals gewoonlijk strijken we neer op heel wat diverse en mooie Brusselse locaties, waaronder Bozar, Botanique, het Théâtre de la Balsamine, Senghor en voor het eerst ook Cinema Palace.

Een creatiefestival dat zijn 30ste verjaardag viert, beleeft men niet elke dag! Het is dan ook een prestatie op zich om er in het constant evoluerende landschap van de muzikale creatie en uitvoering nog steeds te staan. Tegen conservatisme en tijdelijke modegrillen in, bood Ars Musica in weer en wind een stevig draagvlak voor het zoeken naar een nieuwe muziektaal.

Het is één van Ars Musica’s kerntaken om de artistieke anamorfosen of metamorfosen in de wereld van het geluid in kaart te brengen. Het festival is een experimenteerplatform voor componisten maar ook een plek om reacties uit te lokken bij een publiek dat vragen stelt en niet bang is om wakker geschud te worden of de vaste paden van zijn luistergewoontes te verlaten.

Kennisoverdracht met de blik op de toekomst is een andere belangrijke pijler van onze missie. Workshops brengen de allerjongsten in contact met de hedendaagse muziekpraktijk en studenten kunnen hun inzichten verrijken tijdens een reeks masterclasses, in samenwerking met de Conservatoria van Brussel, Luik en Bergen. Ervaren musici als Garth Knox, Bruno Coulais, Xenia Pestova Bennett en Florent Jodelet geven er dit jaar toegang tot hun universum.

Ten slotte is dit ook de terugblik op de 30 jaar geschiedschrijving van Ars Musica en dus een geschikt moment om enkele hoogtepunten ervan weer in herinnering te brengen. We verwelkomen onder meer Philippe Boesmans, Henri Dutilleux, Jean-Luc Fafchamps, Benoît Mernier, Christian Zanési, Pierre Henry, Arnold Schoenberg, Philip Glass, Steve Reich, Pierre Bartholomée, Jean-Paul Dessy, het Kronoskwartet, John Cage, Karlheinz Stockhausen en Nik Bartsch op een daverend feest waar ook u zeker niet mag ontbreken!

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Op verschillende locaties in Brussel

Andere evenementen : Concert

Andere evenementen : Brussel