Praktische informatie

Over Achterland

Achterland vormt een scharnier in het oeuvre van Anne Teresa De Keersmaeker. In deze voorstelling uit 1990 gaf De Keersmaeker de muzikanten voor het eerst een centrale plaats op het podium en vervulden ze een actieve rol in het dansgebeuren, een benadering die later nog herhaaldelijk zou terugkomen.

De ongewone combinatie van Györgi Ligetis en Eugène Ysaÿes muziek inspireerde De Keersmaeker en de dansers tot een originele dansschriftuur die een delicate balans vindt tussen energieke virtuositeit en vertraging.

Voor Achterland schreef De Keersmaeker ook voor het eerst specifiek dansmateriaal voor mannen; ze voegde drie mannelijke dansers toe aan haar tot op dat moment overwegend vrouwelijk gezelschap. De overheersende vrouwelijkheid en het minimalisme van de eerdere stukken van Rosas gaan over in een ambigu niemandsland waarin grenzen en tekens vervagen.

30 jaar na de première opnieuw te ontdekken in CCHA, mét een nieuwe cast van jonge dansers!

“**** Kijken en bekeken worden, daarover gaat het stuk. (…) Het maakt van Achterland een spannend en verleidelijk stuk, met veel humor en theatrale flair.” De Standaard, 14 april 2018

Gerelateerde thema's

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Citytrippen in Hasselt

Andere evenementen : Cultuurcentrum Hasselt (ccHa)

Andere evenementen : Theater / Spektakel

Andere evenementen : Hasselt

Aanbevelingen