Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over All inclusive

  In All inclusive onderzoekt Julian Hetzel de esthetisering van geweld. Het resultaat is een tragische komedie die de ondernemerslust van onze maatschappij een hak zet. Maar ook de kunstensector doet daar gretig aan mee. Hoe staat het met onze moraal, vraagt Hetzel, terwijl hij zelf volop meedoet aan het circus. Geen toeval dat we net deze voorstelling op de Hasseltse Kunstennacht presenteren!

  Beelden van gesloopte beelden in Irak of Syrië, waarbij kunstschatten gesloopt werden, staan op ons netvlies. Maar wat als het museum (ook van hedendaagse kunst) een verlengstuk wordt van het slagveld? All inclusive plaatst kunst naast oorlog, toeristen naast vluchtelingen, pijnlijke realiteit naast krachtige verbeelding.
   
  Welkom in dit museum waar een gepassioneerde gids ons, en een verrassend stel andere bezoekers, rond zal leiden. Welkom in dit museum waar de realiteit terug zal slaan als een schot op onze moraal.

  All inclusive is een voorstelling als een mokerslag, een spiegel die ons alle kanten, ook de minder fraaie, laat zien van wat het kan betekenen ‘mens’ te zijn.

  De van oorsprong Duitse Julian Hetzel (1981) studeerde visuele communicatie aan de Bauhaus Universität Weimar en vervolgens podiumkunsten aan DasArts in Amsterdam. Sinds zijn afstuderen maakt hij performances met een documentaire inslag: doorwrocht, provocant, geëngageerd en vaak met een politieke ondertoon. Zijn werkt bevindt zich op het snijvlak van theater, performance, media, muziek en beeldende kunst.

  “**** Een trefzekere voorstelling over de grens tussen engagement en empathieporno. De casting van de briljante Kristien De Proost als Bojana is een meesterzet. Schaamteloos duidt zij de esthetisering van geweld als geniale kunst, totaal ongevoelig voor het ongemak van haar gasten.” NRC Handelsblad, 23 september 2018 
  “Hetzel brengt een ijzersterke voorstelling die ons confronteert met het gemak waarmee de oorlog in het Westen wordt geconsumeerd.” Het Parool, 24 september 2018

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Theater / Spektakel

  Andere evenementen : Hasselt

  Aanbevelingen