Moby dick at last queequeg speaks

image - Moby dick at last queequeg speaks

Over

‘It is an evil voyage, I tell thee. If Ahab has his way, neither thee nor me, nor any member of this ship’s company will ever see home again.’

Gorges Ocloo wilde al langer een voorstelling maken rond Moby Dick van Herman Melville. De puzzel begon in elkaar te vallen toen hij een foto zag van een 11-jarig meisje, verdronken in de Middellandse Zee. Wist zij – een van de eerste slachtoffers van een gezonken vluchtelingenboot – vooraf hoe gevaarlijk haar reis zou zijn? En zou de zwijgzame Queequeg aan boord van de Pequod zijn gestapt, als hij had geweten van Ahabs roekeloze wraakmissie?

Voor deze bewerking klopte Ocloo aan bij de Nigeriaanse internationaal bekroonde schrijver Ben Okri. Die herwerkte de tekst tot een magisch-realistisch verhaal over de kloof tussen macht en onmacht, hoog en laag, rijk en arm. Nadat de boot gezonken is, wisselen Ahab en Queequeg voor het eerst met elkaar van gedachten, los van status en ego. Op scène staan Josse De Pauw en de gelauwerde Amerikaanse mezzo-sopraan Raehann Bryce-Davis. Samen brengen ze een energetische en jazzy opera over de nood aan toenadering tot elkaar in een steeds meer gepolariseerde samenleving.

• Gorges Ocloo studeerde Theaterregie aan het RITCS, en toonde zijn afstudeerproject Scarlet Anansi Ocloo in de Kaaistudio’s. Deze jonge maker wandelt een divers parcours, van dans, performance, community arts, visual arts en scenografie tot het componeren van muziek voor theater en dans.

#bignames #newarrivals #repertoire

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Professioneel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 106145
Editer l'événement SEO Espace administration