image - Annie, de Musical

Over

De nieuwe versie van ‘Annie, de Musical’ verrast met Doris Baaten in de rol van vrouwelijke president, Edwin Jonker als eerste zwarte acteur die de rol van Oliver Warbucks vertolkt in deze musicalversie, Broadway-ster Willemijn Verkaik in de huid van Juffrouw Hannigan en Deborah De Ridder die de Annie-cirkel rond maakt als Grace Farrell.

Josefien Derijcke (12 jaar – Kalmthout) en Chaya Van Mol (12 jaar – Ittre) zullen afwisselend de rol van Annie vertolken. Sjoerd Spruijt en Myrthe Huber kruipen in de huid van de geniepige Rooster Hannigan en onnozele Lily Suite, die samen met Miss Hannigan proberen om Annie en Oliver Warbucks op te lichten. Danny Houtkooper, Melinda de Vries, Dieter Spileers, Amanda Payne, Sammy Uivel, Michael Muyderman en Sterre Verschoor vervolledigen als ensemble de cast van deze musical die gebaseerd is op het stripverhaal Annie en niet op de film of eerdere musicalversies.

Meer over de vertolkers

Vrouwen aan de macht in ‘Annie, de Musical’ en dat mag je gerust letterlijk nemen, want met de Nederlandse Doris Baaten krijgt deze nieuwe versie een vrouwelijke president in de Oval Office. Nooit eerder in de opvoeringsgeschiedenis van de musical ‘Annie’ werd de rol van de president vertolkt door een vrouw. Baaten speelde in meer dan 18 musicals (o.a. ‘Was getekend Annie M.G. Schmidt’ en ‘Fiddler on the Roof’) en mocht voor haar rol als Friedel van Galen in ‘Hij Gelooft In Mij’ een Musical Award in ontvangst nemen.

Naast een vrouwelijke president, pakt de musicalversie van ‘Annie’ ook voor het eerst uit met een zwarte acteur die de rol van Oliver Warbucks vertolkt. De rol van de norse miljonair is weggelegd voor Nederlander Edwin Jonker, die tijdens de audities een verpletterende indruk maakte. Edwin begon zijn musicalcarrière als Tom Collins in ‘Rent’ en mocht voor die vertolking in 2001 meteen de John Kraaijkamp Musical Award voor ‘Beste Mannelijke Bijrol’ in ontvangst nemen. Later was Edwin o.a. te zien in ‘Copacabana’, ‘The Lion King’, ‘Miss Saigon’, ‘Dreamgirls’, ‘A Chorus Line’, ‘The Color Purple’, ‘Sister Act’ (Musical Award-nominatie) en ‘Driving Miss Daisy’.

De gevierde internationale musicalster Willemijn Verkaik mag in de huid van de gevreesde Juffrouw Hannigan kruipen. Na haar musicaldebuut in ‘Elisabeth’ in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland, in o.a. ‘De Drie Musketiers’, ‘We Will Rock You’, ‘Aida’, ‘Mamma Mia’ en ‘Bat out of Hel’l. Ze werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical ‘Wicked’ en is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2000 keer te zien als Elphaba in Duitsland, op Broadway (New York), in Nederland en op de West End (Londen).

De Antwerpse musicalster Deborah De Ridder zal de rol van Grace Farrell, de assistente van miljonair Oliver Warbucks, vertolken. Voor Deborah, die in 2009 het vtm-programma ‘Op zoek naar Maria’ won, wat haar de hoofdrol in de Vlaamse uitvoering van de musical ‘The Sound of Music’ opleverde, is de cirkel wat ‘Annie’ betreft dan ook meteen helemaal rond: als 9-jarige speelde ze de hoofdrol als roodharige krullenbol in de musicalversie van het KJT en 20 jaar later mocht ze in de huid kruipen van de gevreesde Miss Hannigan in de Vlaamse versie van Music Hall. Deborah, die in december 2018 voor het eerst mama werd, is terecht erg trots dat ze op deze manier alle vrouwelijke hoofdrollen van de klassieke versie van ‘Annie’ gespeeld zal hebben en droomt er stiekem van dat haar dochter Lotje binnen een 10-tal jaar misschien in haar voetsporen kan treden als Annie.

Het geliefde Broadway-meesterwerk

Tomorrow! Tomorrow! Meer bepaald van 20 tot en met 24 november in Capitole Gent en van 18 februari tot en met 1 maart in Stadsschouwburg Antwerpen kan je de avonturen van het dappere weesmeisje Annie volgen in ‘Annie, de Musical’, de Vlaamse productie van deze gekoesterde Broadwayklassieker.

Toen de musical ‘Annie’ in New York voor het eerst over de planken raasde in 1977, was het meteen prijs. Zeven prestigieuze Tony Awards en eeuwige roem waren het eindtotaal. Het stuk is sindsdien niet meer van het toneel weg te slaan. Het verhaal is gebaseerd op de strip ‘Little Orphan Annie’ van Harold Gray, maar de musicalversie werd pas echt een wereldsensatie na de verfilming in 1982. De uitdagende rol van het onbevreesde weesmeisje met de sproeten en rode krullen is felbegeerd bij jonge actrices die dromen van een glitterende carrière.

Hollywoodster Sarah Jessica Parker en Quvenzhané Wallis – de jongste Oscargenomineerde aller tijden – schitterden allebei ooit als Annie. In België was de rol in de jaren 90 weggelegd voor de toen negenjarige Deborah De Ridder. De Vlaamse versie van ‘Annie, de Musical’ door Music Hall blaast een frisse wind door een stuk dat al tienduizenden keren wereldwijd opgevoerd werd.

Het verhaal

It’s the hard knock life! De elfjarige Annie uit New York slijt haar dagen in het weeshuis van de kattige, altijd beschonken Miss Hannigan. Ze droomt luidop van een beter leven en vraagt zich af waarom haar ouders haar ooit in de steek lieten. Ze probeert zelfs te ontsnappen via de wasmand. Maar op een dag wordt Annie gevraagd om Kerstmis te vieren bij de miljardair Oliver ‘Daddy’ Warbucks. De humeurige brompot Warbucks ziet de uitnodiging als een soort reclamestunt. Langzaamaan groeit er echter een hechte band tussen de rijke zakenman en het niet-te-stuiten weesmeisje. Betekent dit het einde van haar zorgen?

‘Annie’ is een verhaal bomvol optimisme en onwaarschijnlijk geluk. Het is niet moeilijk mee te leven – en te zingen – met deze inspirerende personages. Binnenkort wordt alles beter, zolang je het hoofd hoog houdt. Verwacht je alvast aan een luidkeelse ‘Morgen komt morgen’-karaokesessie op de terugweg van deze niet-te-missen familieshow.

Producent: Geert Allaert

Ticketprijzen:
Week: 25, 35, 45, 55 en 65 euro; jonger dan 12 jaar : 21, 30, 38, 47 en 55 euro.
Weekend: 29, 39, 49, 59 en 69 euro, jonger dan 12 jaar : 25, 33, 42, 50 en 59 euro.
Korting 15%

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Theater / Spektakels > Professioneel

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Professioneel
Nog meer evenementen Antwerpen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 100375
Editer l'événement SEO Espace administration