Haunted Folklore: Yann Leguay (Volta) + Aidons Antoine + Adjani

Concert » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Haunted Folklore: Yann Leguay (Volta) + Aidons Antoine + Adjani

  BXL MAGNETIC INDOFANTASMIC NOISE X CERAMIC DRONES X MINIMAL HIGH VOLTAGE SYNTHS

  Adjani is het soloproject van Romain Scrap (La Race, Lièvres et Serpents). Hier bedient hij twee magnetische leesapparaten, oorspronkelijk ontworpen voor het aanleren van talen aan autistische mensen. In de herhaling van een uniek en obsessief gebaar maakt Scrap gebruik van treinkaartjes vol geluiden en muziek, binnen deze beperkte geluidssequenties slaagt hij erin een flitsend poëtische zondvloed over ons uit te storten.

  Yann Leguay concentreert zich op dematerialisatie, het gebruik van interfaces en de lichamelijkheid van geluid met een kritische benadering van technologische evolutie. Hij wordt gedefinieerd als "mediasaboteur" door het label Consumer Waste. Het compromisloze misbruik van de aanvaarde muzikale standaard bracht hem ertoe om onconventionele instrumenten te gebruiken bij zijn concerten. Hij is terug te vinden op verschillende labels zoals Vlek, ArtKillArt, Consumer Waste, Impulsive Habitat, Tanuki, TTT…

  Aidons Antoine is het brein en het grafische wonder achter het Brusselse label Le Pacifique Records. Een tijdje geleden kreeg hij de sleutels van een pottenbakkerswerkplaats in handen en bracht hij er heel wat lange avonden door met het maken van zijn eigen ocarina's, fluiten en dergelijke. Deze bevreemdende klanken die na mond-op-mond-beademing tot leven worden gewekt, vermengd hij met frisse electronica. Een performatief edoch dansbaar geheel.

  19:30 Doors
  20:30 Adjani
  21:00 Yann Leguay: Volta
  22:00 Aidons Antoine

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Sint-Jans-Molenbeek

  Aanbevelingen