urban symposium - The interiors of Art nouveau period : analyse, restore, make accessible

image - urban symposium - The interiors of Art nouveau period : analyse, restore, make accessible

Over

Het Réseau Art Nouveau Network (RANN), een Europees samenwerkingsverband voor de studie, het behoud en de (her)waardering van het art nouveau-erfgoed, viert dit jaar zijn 20-jarige bestaan.
urban.brussels, stichtend lid van het RANN, verwelkomt naar aanleiding van die gelegenheid een internationaal colloquium, dat wordt georganiseerd door het RANN en urban.brussels, in samenwerking met het Hortamuseum en het CIVA.
Onderzoek en vooruitgang van onze kennis over art nouveau zijn steeds een van de voornaamste doelstellingen van het RANN geweest. Ook al is art nouveau voor iedereen zichtbaar in de publieke ruimte en zijn heel wat Europese steden verrijkt met art nouveaugevels, toch doen de interieurs zowel in de academische wereld als bij het grote publiek heel wat vragen rijzen over hun toegankelijkheid, hun kennis en de verfijnde restauraties die ze vereisen.
Dit thema van de interieurs werd wetenschappelijk in Europa nog niet transversaal onder de loep genomen. Dit colloquium is bedoeld om een confrontatie op gang te brengen over de onderzoekspraktijken, de kennis, het behoud en de opwaardering van de art nouveau-interieurs, om nieuwe onderzoeksperspectieven te openen.

In het verlengde van het colloquium “De interieurs uit het art nouveautijdperk: analyseren, restaureren, toegankelijk maken” bieden meerdere verenigingen die het art nouveau-erfgoed in Brussel helpen opwaarderen de kans deze beweging te (her)ontdekken via geleide wandelingen en bezoeken aan ongekende interieurs. Brussel heeft ook museumhuizen en collecties van decoratieve kunstvoorwerpen die het hele jaar door toegankelijk zijn voor het publiek.

Deel :

Fotogalerij (2)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Lezingen / Debatten
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 108278
Editer l'événement SEO Espace administration