From Spanish Town to Swift River: Jamaican Intuitive Art

Tentoonstelling » Galerij

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over From Spanish Town to Swift River: Jamaican Intuitive Art

  Voor het eerst vindt in België een overzichtstentoonstelling van populaire Jamaicaanse kunst plaats.
  Deze tentoonstelling bekijkt hoe de voorouderlijke herinneringen aan Afrika, slavernij, kolonialisme en recent, de politieke invloed van Amerika, het werk van 6 hedendaagse Jamaicaanse kunstenaars beïnvloeden.

  De titel van de tentoonstelling verwijst naar de woon- en werkplaats van twee van de deelnemende artiesten maar ook naar de vele verrassende tegenstrijdigheden binnen het huidige Jamaica.

  Spanish Town, ooit de hoofdstad van Jamaica, is met haar imposante koloniale architectuur en infrastructuur vandaag in verval geraakt.
  Het is ook de thuisbasis van twee van de meest beruchte gangsterbendes van het eiland.
  Ver weg van daar bevindt zich Swift River. Een kleine landelijke gemeenschap waar, onder haar idyllische tropische verschijning, verstikkende roddels en intriges weerklinken.

  De kunstenaars in deze tentoonstelling vertegenwoordigen een belangrijke tak binnen het Jamaicaanse kunstlandschap die niet aansluit op de Westerse kunsttradities maar eerder inspiratie haalt uit het Afrikaanse continent.

  Deze kunst werd door wijlen Dr. David Boxer van de National Gallery of Jamaica, omschreven als Intuitive waarmee hij op de diepgewortelde sociologische en artistieke betekenissen van dit werk wees.

  De koloniale erfenis, voelbaar tot in de jaren 1970, zorgde ervoor dat voordien enkel Westerse stijlen werden gewaardeerd door kunstinstellingen. Vandaag zijn deze intuïtieve kunstenaars opgenomen in de nationale collecties van Jamaica en stellen ze wereldwijd, net zoals hun Afrikaanse tegenhangers, tentoon.

  Photos de From Spanish Town to Swift River: Jamaican Intuitive Art

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  GRATIS tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Watou