I would like to see autumn, autumn with you

Tentoonstelling » Galerij

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over I would like to see autumn, autumn with you

  Het schilderij van Marion Robert is vooral schilderen. Vooral vóór het onderwerp. Trillen met kleuren. De kunstenaar voelt zich erg vrij met het canvas en het materiaal, de oliën, het acryl en de terpentijn voor de transparanten ... Met de borstel installeert ze de eerste lagen, vervolgens tekent ze op het palet, met haar handen, kleuren meer intens en laten we gaan zoeken naar de lijnen die het licht zullen vangen.
  Marion Robert begint zonder a priori, gratis. Het schilderij begint in abstractie. Opgewonden door de vibratie van kleuren, exterieur ze geleidelijk een innerlijk leven, raakt de figuren en vormen aan, gaat door bloemen of een personage ... met kracht.
  Het zijn zijn lichaam, zijn beweging, zijn vingers die de kenmerken sturen.
  Carole Fromenty: "Ik grijp fotografische documenten of druk ze af, vond ze anoniem en gewoon die ik manipuleer en opnieuw uitvind.
  .... Deze afbeeldingen zijn voor mij de actieve elementen van een uitwisseling omdat ik de afbeelding moet herschrijven, om hem weer te zien. Door ze te borduren, te manipuleren, opnieuw af te drukken en te transformeren door de draad, geef ik ze terug om te zien. Portretten die eerder zijn ingevroren, versteend door de rigide houding waarmee de belichtingstijd hen stelt, worden een gevoelige ondersteuning door de keuze van stof en materialen. Deze objecten kunnen dan de aandacht vasthouden, het geheugen oproepen en het geheugen toestaan. Terwijl ze het verlies of de verdwijning zeggen, genereren ze van de toeschouwer een creatieve activiteit, een fictie. In een foto is alles er niet, alles wordt niet leesbaar gegeven, er zijn hiaten, afwezigheden die een actieve perceptie mogelijk maken, een implicatie van het onderwerp.
  ... "
  Met mijn geborduurde afbeeldingen wil ik 'een archiefuitvinding' creëren waardoor de herinnering zich kan ontvouwen, de verbeelding kan ingrijpen om de gaten te dichten zodat de kijker zijn eigen verhalen op objecten projecteert. Onder hun uiterlijk zijn er onze overeenkomsten, onze familie-ervaringen die worden opgeroepen en het verleden bestaat dan in het heden. Het gaat er niet om het heden met het verleden te verzoenen, maar om de huidige tijd uit te stellen door zijn eigen verleden op te roepen.

  Photos de I would like to see autumn, autumn with you

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  GRATIS tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Watermaal-Bosvoorde

  Aanbevelingen