The Master ad His Ten Pilgrimages to Huangshan – Collectie van het Liu Haisu Art Museum

image - The Master ad His Ten Pilgrimages to Huangshan – Collectie van het Liu Haisu Art Museum

Over

Vanaf 8 november stelt het Chinees Cultureel Centrum in Brussel een nieuwe tentoonstelling voor. De focus ligt op de werken van één schildermeester: LIU Haisu.

LIU Haisu (1896-1994) was een vermaarde pionier van de nieuwe kunstbeweging in China. Hij was een uitstekende onderwijzer en een vooraanstaande geleerde die zich toewijdde aan kunst, onderwijs en innovatie. Dankzij zijn internationale reizen leerde hij Europese technieken en begon hij het kunstonderwijs in China te revolutioneren.

Niet alleen was Liu een innovator van Chinees kunstonderwijs, hij was zelf ook een geweldige kunstenaar. Hij maakte deel uit van een artistieke generatie die Chinese en westerse technieken combineerde om de inheemse traditie te verjongen. Liu doneerde zowel zijn eigen werken als zijn verzamelingen van schilderkunst en kalligrafie. Die worden bewaard in het Liu Haisu Art Museum, de medeorganisator van deze tentoonstelling.

Tot 9 januari wordt een selectie van Liu Haisu’s schilderijen getoond in het Centrum. De tentoongestelde werken hebben een gemeenschappelijk thema: de bergketen Huangshan, die een enorme inspiratiebron vormde voor Liu. In de loop van zeventig jaar, van 1918 tot 1988, bracht hij tien bezoeken aan Huangshan.

De werken die voortkwamen uit deze reizen zijn een levendig verslag van zijn artistieke ondernemingen. Daarom legt de aanstaande retrospectieve zich toe op deze schilderijen om Liu’s voortreffelijke verwezenlijkingen samen te vatten.

Gesloten op 11 november, van 25 december tot en met 1 januari.

Deel :

Fotogalerij (6)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Schilderijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 107109
Editer l'événement SEO Espace administration