Sinterklaas ontmoet Bruegel

Events voor kinderen » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Sinterklaas ontmoet Bruegel

  Naar goede gewoonte brengt de Goedheiligman ook dit jaar weer een bezoekje aan de Hallepoort om alle zoete kinderen en ouders te ontmoeten. Iedereen welkom dus op woensdag 4 december! Meteen een uitgelezen moment om de interactieve tentoonstelling “Back to Bruegel” te ontdekken, die bij jong en oud zeker in de smaak zal vallen.

  Net zoals elk jaar houdt Sinterklaas halt in de Hallepoort. Dit jaar is dat op woensdag 4 december van 14:00 tot 16:30. Vanop zijn troon voor de monumentale schouw versierd met speelgoed uit de verzamelingen van de KMKG ontvangt de Sint alle zoete kinderen en hun familie. Een mooie gelegenheid om dit oude poortgebouw en zijn collectie te bezoeken, dus. Speciaal dit jaar kan je ook de expo “Back to Bruegel” meepikken: een interactieve tentoonstelling die jong en oud (bijna) letterlijk in het Brussel van de 16de eeuw laat stappen, de tijd van schilder Pieter Bruegel de Oude.

  Wandel via virtual reality de schilderijen van Bruegel binnen en ontdek de wereld waarin hij leefde en waarover hij
  schilderde. 16de-eeuwse topstukken uit de verzamelingen van de KMKG maken het beeld van de periode helemaal af. Kinderen komen handen te kort: trek eens een middeleeuws harnas aan, ruik en probeer te raden welke kruiden er 450 jaar geleden gebruikt werden, hoor hoe de
  muziekinstrumenten op de schilderijen klinken, maak een puzzel, knutsel een vlagje, luister naar de audiogids voor kinderen en rust dan even uit in het boekenhoekje.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Events voor kinderen

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen