image - Sinterklaas ontmoet Bruegel

Over

Naar goede gewoonte brengt de Goedheiligman ook dit jaar weer een bezoekje aan de Hallepoort om alle zoete kinderen en ouders te ontmoeten. Iedereen welkom dus op woensdag 4 december! Meteen een uitgelezen moment om de interactieve tentoonstelling “Back to Bruegel” te ontdekken, die bij jong en oud zeker in de smaak zal vallen.

Net zoals elk jaar houdt Sinterklaas halt in de Hallepoort. Dit jaar is dat op woensdag 4 december van 14:00 tot 16:30. Vanop zijn troon voor de monumentale schouw versierd met speelgoed uit de verzamelingen van de KMKG ontvangt de Sint alle zoete kinderen en hun familie. Een mooie gelegenheid om dit oude poortgebouw en zijn collectie te bezoeken, dus. Speciaal dit jaar kan je ook de expo “Back to Bruegel” meepikken: een interactieve tentoonstelling die jong en oud (bijna) letterlijk in het Brussel van de 16de eeuw laat stappen, de tijd van schilder Pieter Bruegel de Oude.

Wandel via virtual reality de schilderijen van Bruegel binnen en ontdek de wereld waarin hij leefde en waarover hij
schilderde. 16de-eeuwse topstukken uit de verzamelingen van de KMKG maken het beeld van de periode helemaal af. Kinderen komen handen te kort: trek eens een middeleeuws harnas aan, ruik en probeer te raden welke kruiden er 450 jaar geleden gebruikt werden, hoor hoe de
muziekinstrumenten op de schilderijen klinken, maak een puzzel, knutsel een vlagje, luister naar de audiogids voor kinderen en rust dan even uit in het boekenhoekje.

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Evenementen voor kinderen > Expo voor kinderen

Nog meer evenementen Evenementen voor kinderen > Expo voor kinderen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 106118
Editer l'événement SEO Espace administration