Squarepusher, Plaid, Blanck Mass Les Nuits 2020

Concert » Electronics

Praktische informatie

 • Soldout
 • Over Squarepusher, Plaid, Blanck Mass Les Nuits 2020

  Squarepusher:

  Tom Jenkins ofte Squarepusher is een van de legendes uit de stal van het legendarische electronicalabel Warp. De producer en multi-instrumentalist is evenzeer thuis in obsessieve jungle als in emotionele synthballads en heeft een bijzondere productiestijl ontwikkeld dankzij zijn beheersing van een hele lijst aan instrumenten. Voor zijn nieuw album 'Be up a hello', keerde Jenkinson terug naar de vintage analoge en digitale hardware waarmee hij zijn sound ontwikkelde in de jaren 90. Het materiaal mag dan al eventjes meegaan, dat wil niet zeggen dat Squarepusher er even innovatief as ever mee weet te klinken. Breakbeat floor fillers worden afgewisseld met viscerale, atmosferische momenten op het album: verwacht je aan een classic Squarepusher-ervaring die ook op het podium wordt doorgetrokken.

  Plaid :

  Benjamin John Power - ooit bekend als de helft van Fuck Buttons, nu vergroeid met zijn alter ego Blanck Mass - maakt geen muziek voor doetjes. Zijn albums 'Dumb flesh', 'World eater' en 'Animated violence mild' zijn ruw, gewelddadig en ronduit apocalyptisch. Laatgenoemde release (verschenen in 2019) levert dan ook een snoeiharde kritiek op het consumerisme van de huidige maatschappij. Het is bovendien zijn meest gedurfde plaat tot op heden: invloeden uit metal, industrial en pop verstrengelen zich in de brutale electronica en vormen samen een overdonderd geheel dat wel eens de grenzen van de goede smaak opzoekt.

  Sinds het einde van de jaren 90 hebben Andy Turner en Ed Handley van Plaid heel wat straffe producties op de wereld losgeslaten, onder meer ook voor Björk. Hun muziek wordt gekenmerkt door de combinatie van verfrissend vrolijke melodieën en onregelmatige maten. Met invloeden uit eighties electronica en Detroit techno heeft het Britse duo bijgedragen aan de ontwikkeling van IDM onder vleugels van Warp, naast onder meer Squarepusher. Na zich in de jaren 2000 vooral op de filmwereld gefocust te hebben, is Plaid weer helemaal terug met op zichzelf staande muziek. In 2019 verscheen het milieubewuste "Polymer", waarover The Quietus besluit: "It certainly seems that after twenty-five years of releases, we have not yet begun to hear the last of Plaid."

  Photos de Squarepusher, Plaid, Blanck Mass Les Nuits 2020

  Parent Events

  Autres Lieux/Dates

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Le Botanique

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Sint-Joost-ten-Node

  Aanbevelingen