Djangofolllies : Fapy Lafertin New Quartet

image - Djangofolllies : Fapy Lafertin New Quartet

Over

Avant-première van een gloednieuw album met grote finesse

Het nieuwe album ‘Atlântico’ van het Fapy Lafertin New Quartet komt pas later in 2020 uit, maar je kan de nummers in het kader van het festival al in avant-première beleven! Voor dit nieuwe originele project wordt Fapy Lafertin, gitaarmaestro in de gipsyjazzwereld, omringd door Belgische muzikanten van de nieuwe lichting: Alexandre Tripodi op viool, Renaud Dardenne op gitaar en Cédric Raymond op bas.

Met grote finesse vertolken ze een repertoire van swing, choro en composities vol uiteenlopende en verrassende sfeerbeelden. Fapy Lafertin, bekend om zijn zeer delicate en expressieve interpretaties, zal eveneens het unieke instrument, de Portugese gitaar, bespelen.

Fapy Lafertin is ontgetwijfeld één van de belangrijkste en ‘puurste’ vertegenwoordigers van de Djangostijl. Deze virtuoos groeide op in een zeer muzikale zigeunergemeenschap. Hij werd al snel een fervent aanhanger van de muziek van Django Reinhardt. Hij speelde in verschillende formaties waaronder het Waso Quartet en het Quintette du Hot Club De France. Later ging hij solo en toerde in Europa en Amerika en speelde ook met grote Amerikaanse jazzmuzikanten zoals Charlie Byrd, Scott Hamilton, Al Casey, Milt Hinton en Benny Waters.

Technisch is Lafertin buitengewoon begaafd. Dit, en de grote waardering voor de melodische inhoud van zijn repertoire, maken zijn muziek fascinerend. Zijn besluit om de stijl van Django Reinhardt te volgen heeft deze fantastische muzikant niet in het verleden vergrendeld. Integendeel, Fapy Lafertin brengt volmaakt hedendaagse gevoeligheden in Django’s muziek.

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Jazz
Nog meer evenementen Turnhout
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 102252
Editer l'événement SEO Espace administration