Djangofolllies, Paulus Schäfer Trio feat. Jacco van Santen

image - Djangofolllies, Paulus Schäfer Trio feat. Jacco van Santen

Over

De bebop van Charlie Parker herleeft in een uniek gipsyjazz-jasje

De meest interessante muziek ontstaat vaak door de combinatie van verschillende stijlen en muzikanten uit verschillende tradities. De Gypsy Music staat bekend om dit bijzondere vermogen tot samenvoegen en symbiose, met behoud van de unieke gypsy sound.

De getalenteerde Nederlandse gipsyjazzgitarist Paulus Schäfer brengt dit tot een nieuw hoogtepunt door samenwerking met bekende namen uit de jazzwereld. In het project van de Paulus Schäfer Band met saxofonist Jacco van Santen voert hun zoektocht naar een herleving van de bebop van Charlie Parker in een uniek gipsyjazz-jasje. Jacco maakt hierbij gebruik van zijn bijzondere kunststof Grafton saxofoon, het model waarmee Charlie Parker een aantal briljante opnamen heeft gemaakt in de jaren ’50.

Paulus Schäfer (geboren 1978) wordt in de gipsyjazz scene erkend als een van de meest getalenteerde gitaristen. Geboren in de Nederlandse Sinti gemeenschap leert hij al op vroege leeftijd gitaar spelen. Hij luistert naar zijn idool Django Reinhardt en andere grote Sinti gitaristen, maar leert het meest van Wasso Grünholz. Deze legende binnen de Sinti gemeenschap stimuleert hem om zijn eigen sound te ontwikkelen.

Kort nadat Paulus de lead gitaar overneemt van Jimmy Rosenberg in de Gypsy Kids, begint hij de Paulus Schäfer Gypsy Band en produceert hij zijn debuutalbum “Into the Light” in 2002. Vele concerten volgen, op ontelbare jazz-festivals in Europa, Rusland, de Verenigde Staten en Canada. Paulus deelt als veelgevraagde solist het podium met topartiesten zoals Biréli Lagrène, Stochelo Rosenberg, Al Di Meola, Fapy Lafertin, Jan Akkerman, Tcha Limberger en duikt op in veel opnames. Zelf heeft hij ondertussen acht albums op zijn naam staan, waaronder “Letter to van Gogh”, een eerbetoon aan de Nederlandse kunstenaar.

Jacco van Santen is elf als hij de saxofoon ontdekt. Begonnen op de harmonie belandt hij via de muziekschool op het conservatorium in Zwolle, waar hij cum laude afstudeert als docerend musicus. Jacco studeert daarna twee jaar voor uitvoerend musicus bij Ferdinand Povel, aan het conservatorium in Hilversum. En ook daar studeert in hij 1998 cum laude af.
Sindsdien is de musicus voortdurend in ontwikkeling. In New York studeerde Jacco bij Vincent Herring en Tim Armacost en speelde daar in grote jazzclubs als de beroemde Blue Note, Cafe Smoke en Cafe Smalls. In 2012 tikt Jacco een collectors-item op de kop: een Grafton sax. Op die kunststof saxofoon laat hij nu horen hoe de muziek van Charlie Parker werkelijk moet hebben geklonken.

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Jazz
Nog meer evenementen Hainaut
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 105173
Editer l'événement SEO Espace administration