Workshops in de Centrale met Marion Fabien

Tentoonstelling » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Workshops in de Centrale met Marion Fabien

  04 & 18.12.2019 ; 08 & 22.01.2020 ; 05 & 19.02.2020 – 14:00 > 16:00 – € 5 (toegang tot de tentoonstelling en materiaal inbegrepen)
  Intergenerationele workshops (vanaf 8 jaar)
  Info en inschrijvigen : info@centrale.brussels – 02 279 64 44

  Met als uitgangspunt het bezoek aan de tentoonstellingen en de kennismaking met de werken van Roger Ballen en Ronny Delrue, stelt de kunstenares Marion Fabien 6 workshops voor waarin de deelnemers aan de slag gaan met verschillende materialen en kunstdisciplines, en dit met een hedendaagse en experimentele insteek.

  04.12.2019 – Workshop 01 : Bestiarium

  Experimenteren en werken met vormen en figuren uit het bestiarium. Echte of gefantaseerde dieren. Kruising van vormen. Experimenteren met tekeningen en vervolgens met monotype. Druk en overdruk. Van het resultaat van de workshop wordt een kleine oplage uitgegeven.

  18.12.2019 – Workshop 02 : Kruising van materialen

  Uitgaande van een inventaris van materialen (aarde/ gips/ plume karton /hout/draad/ plastic/staaldraad/ kleine gerecupereerde voorwerpen enz.) en via het bewerken ervan, zullen we kleine sculpturen maken waarbij we verschillende materialen met uiteenlopende plastische eigenschappen gaan combineren. Boetseren/vormgieten / assemblage/ beeldhouwen

  08.01.2020 – Workshop 03 : Flip Book

  Het realiseren van een klein boekje waarin vormen, tekeningen en personages tot leven komen. Experimenteren met het vervormen en de evolutie op papier over de pagina’s heen. Grafisch experimenteren rond de begrippen van beweging en animatie.

  22.01.2020 – Workshop : Monsterfiguur

  Grafisch experimenteren met de druktechniek. Realiseren van stempelkussens en inktdruk. Aan de hand van de techniek van de overdruk, maken we een monsterachtig portret. Op klein of groot formaat.

  05.02.2020 – Workshop : Schaduwen

  Werken rond licht en schaduw. Experimenteren met tekeningen op klein formaat met Chinese schaduwen. Omtrektekeningen/vormen/contravormen/ volvlakken/werken met Chinese inkt.
  De creaties van de deelnemers worden gebundeld in een kleine uitgave.

  19.02.2020 – Workshop : Carnaval

  Maken van maskers en/of tooi en versierselen. Experimenteren met de figuur van het masker en de voorstelling ervan. Bewerken en combineren van verschillende materialen: karton/ papier/plastic rietjes/ tape/reddingsdeken…  Marion Fabien

  Na het behalen van een DNAP (Diplôme National d’Arts Plastiques) aan de Ecole européenne Supérieure de l’image in Angoulême, trok Marion naar La Cambre waar ze haar opleiding voltooide met een master beeldhouwen. Haar artistiek onderzoek voert ze in de openbare ruimte in Brussel. Aanvankelijk was haar bedoeling louter het ontdekken van een stad die ze niet kende, maar geleidelijk werd het de essentie van haar werk. Haar werk is contextueel en wordt mee bepaald door de bewoners en gebruikers van een plaats. Wat haar vooral interesseert, is de ontmoeting. Ze houdt ervan om te werken in zones die een verandering doormaken, verlaten terreinen, grensgebieden. Ze maakt hierbij gebruik van verschillende media: stedelijke installaties, in situ installaties, keramiek, beeldhouwen, drukwerk en interesseert zich in het bijzonder voor architectuur, stedelijke voorzieningen en de verhalen van de personen die op haar weg komen. Via residenties of workshops ontwikkelt zij haar artistieke praktijk en blijft zij geloven in de rijkdom van het artistieke ontwaken. Samen nadenken en doen.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Centrale European Centre for Contemporary Art

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen