Charms of the Night Sky

Concert » Jazz

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Afgelast
 • Voorbij
 • Over Charms of the Night Sky

  Beeld je in: je staart op een warme zomeravond naar de sterren. Je droomt van een perfecte soundtrack. Wat je bedenkt is ‘Charms of the Night Sky’. Twintig jaar geleden componeerde de Amerikaanse trompetlegende Dave Douglas een repertoire voor een speciale line-up van trompet, accordeon, viool en basgitaar, waarbij hij de grens tussen jazz en andere genres overschrijdt. ‘Charms of the Night Sky’ heeft een Oost-Europese zweem met klezmer en Joodse bruiloft muziek. Het is melancholische muziek die je wegvoert, zelfs 20 jaar verder. Trompettist Bart Maris vervoegt Philippe Thuriot op accordeon en Kristof Roseeuw op contrabas. Dit trio wordt vergezeld door de legendarische violist Mark Feldman, die ook op de originele opname van Dave Douglas speelde, en o.a. samen speelde met Chris Potter, Joe Lovano, Lee Konitz en John Zorn. Leun achterover en ontspan!

  Philippe Thuriot: accordeon
  Bart Maris: trompet
  Kristof Roseeuw: double bass
  Mark Feldman: viool

  + Support Kreis: elegante zwier en intimistische kamerjazz

  Het jonge trio Kreis is geen band van de shock and awe-tactiek, geen eenheid die je meteen achterover nagelt met technische hoogstandjes en dik aangezette ideeën en emoties. Integendeel, het is net een band die gaandeweg onder de huid kruipt, zachtjes binnensluipt om vervolgens z’n kleine weerhaakjes los te laten en de luisteraar consequent onder te dompelen in een zachtaardigheid met voldoende reliëf om weg te kunnen blijven van wollige melancholie.

  Het trio zit op de wip tussen lyrische jazz, mijmerende kamermuziek en het suggestieve van filmmuziek. Zachtmoedig en melancholisch verkennen ze de grenzen van compositie en improvisatie. Dansende Beren schreef over hun debuutalbum Askr (2019): “Te situeren tussen zachtaardig jazzgefriemel, meesterlijk gedoseerde improvisatie en prachtig intimistische breekbaarheid aangelengd met een fraaie dosis poëzie.”

  Bassist Kobe Boon, rietblazer Benjamin Hermans en accordeonist Stan Maris kan je kennen van Steiger, The Milk Factory, Mòs Ensemble, Man Staris, Meriem, etc.

  Stan Maris: accordeon
  Benjamin Hermans: rieten
  Kobe Boon: contrabas

  © Inside Jazz - Leon de Backer (foto Kreis)

  Photos de Charms of the Night Sky

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Ronse