Rondleiding 2 (t)huizen, 1 museum

Uitstap / Ontdekking » Bezoek/Rondleiding

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Rondleiding 2 (t)huizen, 1 museum

  Ontdek het BELvue museum via een rondleiding door een nieuwe Brusselaar! Elke maand neemt een andere gids u mee langs de zalen en thema’s van het museum over België, en linkt deze aan zijn/haar persoonlijk verhaal.

  Op zondag 26 april, in het kader van Erfgoeddag, leidt Ikram jullie rond in het BELvue. Ikram komt uit Molenbeek en werkt in Brussel als leerkracht Islam en geschiedenis. In het museum gidst zij jullie doorheen de geschiedenis van België en Marokko. Hiervoor heeft ze de zalen democratie, taal en pluralisme uitgekozen.

  Het begeleid bezoek werd gerealiseerd in het kader van het project “2(t)huizen, één gids”. Dit project van FMDO, ism Erfgoedcel Brussel, AlterBrussels, Agentschap voor integratie en inburgering en het BELvue museum, streeft ernaar om een beter inzicht te geven in de levensloop van nieuwe Brusselaars en hun persoonlijke geschiedenis. Bezoekers kunnen op deze manier de verhalen van nieuw- en oudkomers leren kennen, en dit op een informele en ontspannende manier. Meer info over het project op www.fmdo.be

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Uitstap / Ontdekking

  Andere evenementen : Brussel