Queimada: Airboxes, Hoctomoz, A Contrabanda

image - Queimada: Airboxes, Hoctomoz, A Contrabanda

Over

Tijdens de Queimada kan je genieten van twee memorabele concerten in het Volkshuis van St-Gillis. Kom mee dansen op de muziek van Airboxes en Hoctomoz. Voor degene die de kneepjes van de folkdans nog willen leren, is er eerst een dansinitiatie door ‘Frisse Folk’.

We zetten het folkbal meteen intens in met de unieke diatonisch en chromatisch accordeonisten van Airboxes. Airboxes is het project van Guus Herremans (Les Bottines Artistiques, La Lanterne, …) en Bert Leemans (EmBRUN, Elanor, …), twee muzikanten van verschillende generaties, die elkaar al jarenlang kennen, en waar wel een fantastische samenwerking uit voort moest vloeien. Vorig jaar traden ze op in het Mekka voor accordeonspelers, in Castelfidardo, en nu staan ze te springen om jullie het beste van hun kunnen te laten horen.

Na dit eerste bal bereidt een druïde de vriendschapsdrank Queimada op de tonen van doedelzakgroep A Contrabanda. Daarna neemt Hoctomoz het van hen over. De drie muzikanten van deze Franse groep doen niets liever dan mensen aan het dansen te krijgen. Régis Marlaud is een accordeonist uit de streek van Lyon. Hij zorgt ervoor dat de drie medeplichtigen muzikaal op dezelfde golflengte trillen. Violist Paul Fermé houdt er vooral van om verschillende snaren van zijn viool tegelijkertijd te gebruiken en fluitist Lilian Guillemeney genereert met veel liefde en toewijding een rijke mix van timbres en tonen. Een afsluiter van formaat die alle dansers in beweging zal zetten!

Airboxes
Guus Herremans : diatonische accordeon
Bert Leemans : chromatisch accordeon

Hoctomoz
Régis Marlaud : accordeon
Paul Fermé : viool
Lilian Guillemeney : dwarsfluit

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Blues / Country / Folk
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 102708
Editer l'événement SEO Espace administration