Comès, Over Schaduw en Stilte

image - Comès, Over Schaduw en Stilte

Over

Didier Comès is een van de belangrijkste auteurs van de Belgische striptekenkunst, een meester in het zwart-wit en de fantasie.

Hij genoot begin jaren ’80 van een overweldigend succes met een grafische roman, De dorpsgek van Schoonvergeten (‘Silence’), die zijn stempel drukte op een hele generatie lezers. Het verhaal van deze dorpsgek, een doofstomme die uitgebuit wordt door de landeigenaren van Schoonvergeten (‘Beausonge’) en wie tot bewustzijn zal worden gebracht door een heks, is onlosmakelijk verbonden met de persoon van Comès, gekenmerkt door alle vormen van afwijzing, uitsluiting en gewelddaden, stedelijk of op het platteland.

Als meester der stiltes liet Comès in 2013 het leven, zonder ooit de eer te hebben gehad van een grote Brusselse tentoonstelling. Dankzij de schenking van het complete artistieke patrimonium van Comès aan de Koning Boudewijnstichting, kan men nu zijn werk ontdekken of herontdekken via uitsluitend ‘stille’ planken en een scenografie aangepast aan de locatie.

Originelen van Corto Maltese, de beroemdste strip van Hugo Pratt – een grote vriend van Comès en fervent verdediger van de tekstloze strip – zullen eveneens getoond worden, net als de originelen van een auteur die vaak als geesteszoon van Didier Comès wordt beschouwd, Christophe Chabouté.

De tentoonstelling is een initiatief van de Koning Boudewijnstichting ter valorisatie van het artistieke patrimonium van Didier Comès, geschonken door zijn broer en zussen, onder het curatorschap van Thierry Bellefroid en Eric Dubois.

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Expo's over grafische kunst
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 86393
Editer l'événement SEO Espace administration