Archi Talk: Phineas Harper (UK) - More than Enough

image - Archi Talk: Phineas Harper (UK) - More than Enough

Over

Enkele maanden na de Architectuur Triënnale van Oslo in 2019 keert de Engelse criticus en co-curator Phineas Harper terug naar de hoofdthematiek van deze triënnale: The Architecture of Degrowth.

Synopsis:
Het jaar 2020 is een kritisch jaar voor de architectuur. Overal ter wereld stellen steden, burgers en architecten de klimaatnood aan de kaak en kondigen belangrijke veranderingen zich aan voor alle stadsmensen. Terwijl de branden vanuit het Amazonegebied naar Australië woeden, rijst een vraag van algemeen belang: hoe kan architectuur reageren op de ongekende sociale en ecologische uitdagingen waar we voor staan?

Tijdens deze conferentie reageren Maria Smith en Phineas Harper, curatoren van de Oslo Architectuur Triënnale, op nieuwe trends in greenwashing en zogenaamd duurzaam ontwerp door middel van een kritiek die grijze emissie, kringloopeconomie en sociale rechtvaardigheid met elkaar in verband brengt. De architectuur van de toekomst moet het bijna verouderde paradigma van continue economische groei loslaten en een nieuwe economie omarmen die gebaseerd is op een levendig en gedeeld cultureel leven: een economie waarin mensen en ecologische welvaart het belangrijkst zijn. Welcome to the architecture of degrowth.

Het Institut Culturel d'Architecture Wallonie-Bruxelles (ICA) is de culturele referentie voor architectuur in Wallonië-Brussel. Het wenst de specifieke architectuurcultuur van het FWB te identificeren, te analyseren, te publiceren en te co-construeren. Het wil een ontmoetingsplaats creëren tussen de architecturale beroepen, de burgers en de opdrachtgevers, elke actor en elke gebruiker van het territorium. ICA reist, gaat de actoren van het territorium ontmoeten en brengt het culturele netwerk tot leven door middel van een reeks tentoonstellingen, installaties, bezoeken, conferenties, workshops en animaties. ICA is geen plaats, maar meerdere plaatsen. Recyclart is een van de vier stichters die hun krachten hebben gebundeld om de creatie en verspreiding van de culturele programmering van ICA mogelijk te maken.

19:00 Doors + Soep
20:00 Talk (in english)

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Lezingen / Debatten > Lezingen of debatten over kunst
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 100136
Editer l'événement SEO Espace administration