Muziek•Culture : Jérémie Fraboni (banjo)

image - Muziek•Culture : Jérémie Fraboni (banjo)

Over

Het project Muziek • Cultuur biedt een reeks gratis concerten die een instrument, of een groep instrumenten, het land en zijn cultuur voorstellen. Kortom een ??uitnodiging om te reizen, te ontdekken, te avonturieren in een warme, vriendelijke sfeer van de campus van Solbosch.

Weinig andere muziekinstrumenten dan de banjo kunnen de migratie-essentie van Amerika samenvatten. De geschiedenis en het repertoire worden gevoed door vele en diverse culturen die door de eeuwen heen op dit continent zijn aangetroffen. Het consolideert ook de sporen van immens koloniserend geweld: slavernij en segregatie markeren zijn oorsprong als zijn evolutie.

Het concert van Jérémie Fraboni zal enkele facetten van deze lange geschiedenis illustreren: de Afrikaanse oorsprong van het instrument, de reis van ballades van de Britse eilanden naar het afgelegen hart van de Appalachen, de rol van “Old-Time” muziek bij het creëren van de identiteit van de jonge VS en de evolutie van de muziek aan het begin van de XXe eeuw (ragtime, blues, country & bluegrass). Ten slotte zullen we kijken naar het hedendaagse erfgoed van traditionele banjo-technieken die bekend staan als “clawhammer”.

Een initiatief van Muziekpublique en PointCulture ULB Ixelles.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 100062
Editer l'événement SEO Espace administration