Mari Kalkun (Estland) & Las Lloronas (Be)

image - Mari Kalkun (Estland) & Las Lloronas (Be)

Over

Op deze avond presenteren we een nieuwe generatie wereldmuziekartiesten. Las Lloronas zijn ongetwijfeld één van de opkomende bands van de Brusselse world music scene. Met hun originele mix van wereldmuziek en slam houden Amber in ’t Veld (ES/NL), Sura Solomon (BE/USA), Marieke Werner (DE) je van het eerste moment in de ban. Begeleid op accordeon, gitaar, ukulele, klarinet en zang vermengen las Lloronas intieme teksten met harmonieën en melancholische melodieën vol kwetsbare kracht.

Daarna betovert Mari Kalkun ons met een stem die recht uit de Estse wouden lijkt te komen. Geworteld in oude Estse en Võru tradities schrijft Mari Kalkun een persoonlijk verhaal zichzelf begeleidend op kannel (Estse naam voor kantele of hakkebord) of accordeon. Op haar felbejubelde laatste album “llmamõtsan” behandelt ze zowel persoonlijke thema’s als bredere onderwerpen zoals de teloorgang van het milieu of de deportaties veroorzaakt door het Sovjetregime. Ze brengt intieme muziek die weliswaar geboren is uit Baltische winterbossen en ijzige landschappen, maar waar vernieuwing, hoop en feest om de hoek komen loeren. De muziek van Mari Kalkun heeft een tijdloze kwaliteit die elk gevoel voor tijd en ruimte overstijgt.

“Kalkun’s singing is at the heart of things; joyous and lamenting by turns, but always poised and melodious, her poeticism apparent even without translation. A magical creation.” – The Guardian

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 98840
Editer l'événement SEO Espace administration