Sam Reider en The Human Hands

image - Sam Reider en The Human Hands

Over

Deze “verbluffend virtuoze band” (RnR Magazine) van bluegrass en jazzmusici komt uit Brooklyn, New York. De groep onder leiding van Sam Reider, een getalenteerde pianist en accordeonist, presenteert een ‘concert 2.0’. Gepassioneerd door onderwijs, creativiteit en burgerengagement combineren Reider & co al die elementen in een interactief concert. Vanuit de geschiedenis van de traditionele Amerikaanse muziek gaan ze met dit project “Roots of Freedom” op zoek naar de plaats van muziek in het politieke en maatschappelijke leven. Daarbij krijgt het publiek de kans om het belang en de rol van muziek in de wereld van morgen in vraag te stellen.

Van de blues als platform voor zelfexpressie tot improvisatie en actief luisteren als tool om de diversiteit aan stemmen in een gemeenschap aan bod te laten komen, of het gebruik van muziek voor sociale verandering: al deze onderwerpen komen aan bod in een geanimeerd concert waarin participatie voorop staat. Onweerstaanbare melodieën, vurige improvisatie en buitenaardse geluiden botsen in wat Songlines Magazine “mash-up van de Klezmatics, Quintette du Hot Club de France en de Punch Brothers” heeft genoemd. ”

Het concert wordt gevolgd door een jamsessie in de foyer die wordt geopend door het manouche-ensemble van Muziekpublique, onder leiding van Renaud Dardenne en het American Roots String Ensemble onder leiding van Jérémie Fraboni en Lorcan Fahy.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 100053
Editer l'événement SEO Espace administration