Jola - Hidden Gnawa Music in Brussels

image - Jola - Hidden Gnawa Music in Brussels

Over

Als onderdeel van het Gnawa-festival en om de release van het album JOLA – Hidden Gnawa Music in Brussel te vieren, werkt Muziekpublique samen met de VK voor deze tweede en laatste lila gnawa in hun gebouw aan de Rue de Manchester. Net voor de Ramadan begint houden we een echte Gnawa Lila, met de Gnawa meesters uit Molenbeek en Brussel. De muzikanten van Gnawa Black Koyo zullen de ceremonie leiden.

De Gnawa zijn een gemeenschap, ontstaan uit de slavernij ten zuiden van de Sahara in Marokko. In de afgelopen twintig jaar is in Brussel geleidelijk aan een Gnawa-gemeenschap ontstaan, die de grootste Gnawa-gemeenschap buiten Marokko is. De vertegenwoordigers ervan komen regelmatig bijeen om de lila te vieren, een ritueel van trance die de entiteiten van de onzichtbare wereld, de heiligen en God eert.

Geïnspireerd door animistische, soefische en populaire Marokkaanse referenties, beginnen de lilas (“nacht” in Marokkaans Darija) over het algemeen bij het vallen van de avond. Dansen en liederen die in een precieze volgorde worden uitgevoerd, volgen elkaar op en variëren naargelang het doel van het ritueel, de streek van herkomst, de muzikanten (of deelnemers) en de context.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 100047
Editer l'événement SEO Espace administration