Tentoonstelling 'Bloemlezing' Olieverfschilderijen van Luc Degrande

image - Tentoonstelling 'Bloemlezing' Olieverfschilderijen van Luc Degrande

Over

Dit jaar is Sint-Niklaas uitgeroepen tot bloemenstad.
Bloemen hebben mensen altijd gefascineerd en zijn nog steeds een wezenlijke bron van inspiratie voor vele schrijvers en kunstenaars.
Vanaf zaterdag 21 maart tot en met zondag 26 april 2020 stelt boekenwinkel ’t Oneindig Verhaal BLOEMLEZING voor. Een greep uit het florale oeuvre van de Belgische kunstschilder Luc Degrande (°1964)
Degrande ervoer de passie voor het schilderen al heel vroeg. Hierbij werd hij aangemoedigd door twee artistieke nonkels. Tijdens zijn humaniora leerde hij modeltekenen. Daarna volgde een jarenlange opleiding in technieken van Oude Meesters.
Deze ervaringen past hij toe in zijn creaties op een hedendaagse manier.
Achter ieder schilderij schuilt een verhaal, met de oneindige schoonheid van de natuur, en in het bijzonder van bloemen als duidelijke inspiratiebron en rode draad. De wereld kan hard en lelijk zijn, maar Luc is er sterk van overtuigd dat indien mensen de pure schoonheid zien in een bloem of in een schilderij, dit ook een stukje schoonheid in henzelf aanwakkert.
Het werk van Luc Degrande bekoort mensen door het gebruik van een warm coloriet en door de gedetailleerde opbouw en uitwerking van het thema.
Een voorproefje vindt u op www.lucdegrande-art.net , maar komt u zich vooral in ’t Oneindige Verhaal verwonderen over deze prachtige hedendaagse olieverfschilderijen en meteen ook genieten van het ruime aanbod van boeken bij een heerlijk kopje koffie of thee.

Deel :

Fotogalerij (5)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Schilderijen
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 99648
Editer l'événement SEO Espace administration