Metamorfoses: Christian Willems en Philippe Duthilleul

image - Metamorfoses: Christian Willems en Philippe Duthilleul

Over

Christian Willems, veelzijdige kunstenaar. Beter bekend in de muzikale wereld, begon zijn carrière als drummer bij Pierre Rapsat voor meer dan 20 jaar.
Hij was ook oprichter van het duo Maljean / Willems (10 jaar oud) en uiteindelijk drummer / producer van Abbey Road (16 jaar oud).

In 2014 keerde hij terug naar zijn eerste liefde: schilderen, tekenen en beeldhouwen.
Een beetje bij toeval gaat hij de beweging in van gerecyclede objecten. Verschillende tentoonstellingen zijn hem al te danken, die grote belangstelling hebben gewekt door de aandacht voor detail en de goede kwaliteit van zijn werken.

Deze unieke werken maken plaats voor humor, poëzie en creativiteit.
De tegenstrijdige materialen en objecten die worden gebruikt om deze sculpturen uit te voeren, onthullen zichzelf in een verrassende assemblage die zijn creaties nieuw leven inblaast en ons terugbrengt naar de aangename herinneringen aan ons verleden.

Philippe Duthilleul, geboren in Lille, is van 1995 tot 2011 hoogleraar design- en kunstgeschiedenis aan de École Supérieure d'Arts Appliques de Roubaix.

In 1992, winnaar van de Lille City Prize, verbleef hij in Rome bij de Wicar Foundation in kunstenaarsresidentie. Tegelijkertijd neemt hij deel aan verschillende tentoonstellingen in zowel Parijs als Lille en neemt hij deel aan verschillende catalogi (Catalogus van het Gravelines-museum: "Binnenlandse velden - Tijdstippen) en kunstenaarsboeken, onder andere met de dichter Jean-Louis Giovannoni.


Als christelijke metamorfoseert tot een beeldhouwer, komen de objecten die hier en daar op de rommelmarkten worden verzameld, zo divers als ze voornamelijk zijn samengesteld uit hout, metalen of bakeliet, samen eenmaal gedemonteerd en schoongemaakt om kleine personages te worden met zachte looks, gerecyclede robots. Een andere metamorfose van dit verleden naar het heden, van deze sublimatie van onze souvenirobjecten in kleine opnieuw uitgevonden musea, een manier om lichaam en ziel te geven aan al deze alledaagse schatten.

Gravures en tekeningen: metamorfoses van kleuren en vormen, Philippe Duthilleul sporen, graaft, tekent papier of metaal om ons luchtspiegelingen, diepe ruimtes, vensters voor poëzie te bieden.

Sporen, gesublimeerde littekens, strepen en klauwen onderstrepen het frame. Plots is er een bovenkant en een onderkant. Hemel en aarde kunnen zijn. Een veld van mogelijkheden, een sublimatie van tijd en bewustzijn: de tijd ervoor. De volgende keer. Het weer hier: opnieuw metamorfoses.

Deel :

Fotogalerij (7)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Galerijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 99211
Editer l'événement SEO Espace administration