Et alors ! Lightworks 2.0

image - Et alors ! Lightworks 2.0

Over

SchoonjanS&Vandenbussche Gallery heeft de eer om de solo- tentoonstelling ‘Et alors!’ Lightworks 2.0 met de de recentste monochrome Wit-op-Wit werken van Paul Van Hoeydonck voor de eerste maal in Brussel te tonen.

Met de Wit-op-Wit werken wilt Paul van Hoeydonck de kosmische leegte oproepen als pure geest, monochroom weergegeven. Hij gaat hierbij niet anarchistisch maar zeer gestructureerd te werk in de opbouw van zijn geometrische geconstrueerde omgeving. Het wit is voor hem een artificiële lichtbron, een primaire energie en niet een pure-kleur- waarneming. Deze monochrome schilderijen dragen bij om de kunst radicaal te bevrijden en terug tot de essentie te herleiden.

Deze reeks “Et alors ! Lightworks 2.0” verwijst terug naar de Lightworks Wit op Wit uit de periode 1959-1969. Daarmee is de cirkel gesloten.

Paul Van Hoeydonck is in 1925 geboren te Antwerpen. Hij is een avant-gardist.
Hij was medestichter van de G58 in het Hessenhuis te Antwerpen, alsook één van de pioneers van de ZERO groep (Fontana, Manzoni, Bury, Klein, Verheyen, ea) waarbij licht, beweging en materie centraal staan. Van Hoeydonck is de enige kunstenaar in de geschiedenis die in 1971 een kunstwerk ‘Fallen Astronaut’ op de maan heeft kunnen laten plaatsen.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Galerijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 98964
Editer l'événement SEO Espace administration